December 30, 2009

besar problem babe.

aku sekarang tengah try ta nak asyik online je
tapi ade 1 masalah
masalah besar babe
kalau aku stop sentoh pc aku nie
masalah besar tu muncul.
begini al-kisahnya
duk depan tb,layan cerita best
uuu...
movie kartun pun bantai layan gak
yang latest movie yang best apa lagi
AVATAR la babe.
kalau tengok movie kat tb lak.
okelah..tengok dengan setekun-tekunnye.(kalaulah aku bile blaja macam tu gak kan best.)
bile time iklan tetibe satu bisikan menerjah telinge
bagai satu bisikan setan yang lemah untuk ditepis.
"ade benda untuk dikunyah tak?"
bagai badanku di pam-pam
hahaha....
larilah orang tu pasni...
nak try stop tak bole babe.
kat rumah nie yang masak aku.
so tukang rase aku lah.
bile dah sedap tu,ape lagi.
bantai makan la an.
nak pose tapi kesian la kat mak aku kene bangun awal pagi masak kalu aku tak masak.
tetibe teringat 1 iklan nie.
"shake it!shake it!shake it!"
hahaha!

saja bercerita

aku baru je balek dari sekola
aku daftarkan adek aku la.
tak mo aku sekola kat situ balek.
hehe..
bosan giler duduk tunggu giliran.
while i was sitting waiting for my turn
ade la a cute little girl dengan rambot kerinting die tengah sakat mak die sendiri
umur dalam 3 tahun kot
tak pandai cakap lagi.
dekat meja depan ade cebisan kertas
budak tu berdiri dekat meja yang setinggi bahu die tu
die pandang mak die,then mak die pandang die gak la an
then die cucuk kertas tu guna jari telunjuk die
bile mak die marah
die saje je cucuk banyak kali
lepastu die teros lari sebab kena kejar dengan mak die
hahaha!
budak kecik zaman sekarang.

December 25, 2009

terlebih melebih dan selebihnya.

yesterday i was hang out with abah,didie,isya and ain.
our first stop is shah alam for our lunch.
i didnt eat anything for b'fast.
dan memandangkan lauknya langsung tak attract aku so aku pesan soto je.
haih,teringat when i was in form 3 kalau tak silap aku.
school having a carnival.
sekali seumur hidup sekolah aku tu bertapak dengan semengahnye.
(mengah ke megah?urm..confused.agak2?hahaha..)
its fun but school dont wanna make it again because of some reason.
aku pon tak pasti even it is reason or reasons.
tapi yang aku tahu 1 reason jelah.
reason tu boleh je dihindarkan dengan meletakkan peraturan so it wont happen again.
aiyaa...

after that,we go to "Karnival Hari Peladang.. (ape ntah) " near in Stadium Malawati Shah Alam.
well,its fun for me but not for people that hate all the kampung thing-y.
aku tengok kambeng la kat sane..(tengok kambeng seronok????)
dengan benda yang sangat abah suke.
bunga orkid.
pantang abah kalau nampak.
then we go to KL.
jangan bayangkan apa2 dulu!
sebab abah tak adanya bawak kitaorang pergi shopping or anything yang seangkatan dengannya.
dan aku pula sangatlah pemalas untuk mintak apa2 melainkan aku nak sangat ter-sangat2nya..
jangan tanya kenapa sebab aku pun tak tahu kenapa.
hahaha! =D <-- gelak sendiri
kitaorang just jalan2 di tempat yang tak berapa nak best.
but so far okey-lah daripada aku terperuk kat rumah.

orang sibok dengan 1Malaysia kan?
semalam aku dah tengok sendiri.
seronok je bila nampak a group of friends having their lunch.
malay,chinese and india guy.
tak cukop lagi,kebetulan aku makan kat mamak stall.
aku ternampak lah 2,3 orang lelaki cina yang agak dah tua tengah duduk makan kat kedai tu.
(qila terlebih excited daripada PM. -____-' )

aku dah start rindu member dah nieh.
rasa macam tak habis sekola lagi.
rasa nak pakai baju sekola.
lepastu beli kasot sekola baru.
jeles gile bile nampak adek2 aku beli kasot sekola baru.
beg sekola baru.
aku terpinggir. =(
tak sedar diri dah tue..
bukan tuelah!kurang mude!
hehe...

December 21, 2009

nothing interesting

even benda nie da lame un berlalu
tapi still sedih gak bile tgk channel History pasal Tsunami
(aku tengok History?wow... @_@ )
kesah2 orang yang terselamat
pergh...kalau aku kat tmpt dieorg..
erk.ta dpt na pikirkan.
apatah lagi membayangkan.

kebelakangan nie tak ade apa2 yg interesting pun
benda yang bengang2 je
mostly berkaitan pasal kerja la
tapi tak de maknenye na bengang lame2
bengang time tu,time tu gak la ilang bengangnye.
pasal pekerja agensi yang tak professional-lah,pasal macam mane nak carik transport lah.
aku tak rase aku akan dapat kerja.
haih.malas nak pikir.
ada rezeki ada la kan?
selagi berusaha,hati tak la sedih sangat kot.

p/s; seronok dapat contact member2 lame kat myspace! XD

December 11, 2009

study dan kerja

harini check semua diploma yang ade under upu sebab nak harapkan nursing je mane cukup.
check sane,check sini.
memang panjang la list aku last2.
padahal list course yang lepas yang rase memang tak nak ambek da potong.

selesai yang 1 tu sekarang pikir yang laen pulak.
macam mane nak carik keje!!!
tak kan nak duk umah melangut depan tb ngan pc je..
aiyak..
na contact member rase macam malas lak sebab takut da plan na gi sesamer sumer tetibe tak jadik.
sendiri yang terkontang-kanting nanti.
sekarang cuma try tanye2 je kat orang.

erk.perut ku berkeroncong.hahaha!
kat fikiran still tebayang lagi citer new moon..mau tengok lagi! XP

December 9, 2009

new moon!


baru je balik dari JJ.
arrr!!!!
new moon best gile!
yeah.i know.
im late!
haha!

bayangkan lah.
orang yang tengah sedap2 kunyah pop corn un bole stop then hayati cerita tu.
uuu....
kalu bole memang na tgk skali lagi citer tu.
tapi ta puas ati dgn ending die.
ta sabar na tunggu sambungannya.
C=

December 6, 2009

erk.

bgun pagi tadi.
urgh..mate maseh berat mcm ade batu je kt mate nie ta leh na bukak.
eh.lebih-lebih..
then,abes breakfast bace paper.
urm..siti jarum maseh ta insaf2.haha!
dia di bayar gaji untuk melakukannya.lantokla die.jgn kutok MJ suda.
selesai.
pergi dapur tolong mama masak.
ergh..ta tahu kenape.
bau cendawan,perut da rase semacam.
bau sambal,tekak da start buat hal.
tahan je..
terbau ayam goreng yang punye sedap tu pon.
rase na muntah.
loya.
kalah org ngandung kot.
last2 terus naek atas on9.
lame gak la na oke.
bosan.
tengok phone.
erm..ta de sesape na msj ke...?
men 2,3 msj then stop.
ta na ganggu an.
lepas nie ta tau na buat ape.
XD

baby!




teka2!nie baby betul ke?
macam kecik sangat je..

December 1, 2009

hevvat!



watch this!
'So U Think U Can Dance 2009'
Chelsea and Mark.
its a hip hop dance full with emotion.
song by leona lewis,bleeding love remix.
the story of this dance is Mark as a husband that is workaholic and his wife,Chelsea trying to stop her husband.
and when Mark put his hand to Chelsea chest,it is like he stole her heart oke.
haha! XD

its cool!!!
i love the moment when they make the heartbeat together and the remix part.
although she jump like crazy but it full with emotion.
love it!love it!
XP

November 28, 2009

erm..bad news?

i've got a bad news from my friend.
its a bad news for me.
dgr nie...

aku ta dapat PLKN siri 1.

"aaarr!!!!"

plkn is not a big deal for me.
cume timing die jer!
kalu bole aku na dpt siri 1 sebab andaikata lah kan.
aku ta dpt siri 2 gak then aku dpt siri 3.
oke,itu still oke lagi.
macam ne kalu,insyallah aku dapat u.
kalau dapat la...
ta ke @#^&#!

its a lesson for me.
i should have a backup plan.
dari dulu memang aku 'takot' na bercita-cita.
dats why bile org tanye aku na amek course ape bile sambung blaja..
aku akan..
"erm.........ko na amek ape yeah?" *tanye orang balek.
sometimes aku cam ta de keyakinan langsung.
ntah la.
aku takot!
then sekarang aku da pikir da aku na amek course ape.
(baru sekarang na pikir? *terok. )
tapi...ntah la...
kalau ade rezeki.
insyallah..
moge ta de halangan..
da tawakal da.
spm ni un same gak.
lagi 4 paper je.
wish me good luck.tau2...
im really2 need it.

November 20, 2009

japan?

hari tu aku ade tengok satu show nie.
dekat KBS.
(anna la nie ajar aku tgk channel KBS. -__- )
show ape ntah namenye.
kat show tu ade la beberape ladies yg cantek dari negara2 yang berbeza.
country yang aku ingat usa,kenya,japan ngan bla,bla,bla la an..
all of them speak in korean.tabik2
then dieorang cakap pasal country memasing.
yang paling ta best and ta bape na ade budi bahase la an bagi aku japan.

bayangkan la an.
oke,kalu kat M'sia and country yang laen.
bila kawan kite lepak umah kite mesti la lame gile.
then kekadang kalau da lewat sangat ade la some of our parents will ask our friend to stay for a night.
second lak.
kalau kite makan kat rumah orang then kite cakap.
"wau,sedapnye acik masak"
lepastu tuan rumah mesti cakap.
"eh,makan la lagi.tambah2."

tapi kalau kat japan.
jangan harap boleh lepak lame2kat rumah kawan.
melainkan relatives yang rapat or ade hal penting.
then,kalau makan tak boleh tambah.
jangan harap.
haha!

then,kat korean lak.
full with mirror.
pergi memane mesti ade cermin.
ta payah minta pinjam dari kawan.
duk kat tandas.
tgh buat hajat un kite leh betul2 an rambut.
sebab kat pintu un ade cermin.
scary... -____-'

November 11, 2009

malu sendiri.

tersebut al-kisah seorang budak laki ni anta cmmnt kat mespes aku.

biru=budak tu
purple=aku ler


*huiii...

*oi.
haha!
hye..


*huhuh...
ko ktnew skg???
idop ag ek....
hahaha


*aku?
jap.
ko nie sape?
haha!
sorry2.ta cam r..


*adoyyaaaaiiiiii.​.​.​.​.​
ngat kenaiiii r tddd......


*muahaha!
seriously.
ko sape?
aku kenal ko ke?
XP


*aq leeerrrr.....
yusop sontoriaaaaannnnn.​.​.​.​


*jap...
yg mane?
muke cam kenal.
cube ko cite saat2 kali pertame kite bertentang mate.
haha!
geli bhai!


*adooooiiii.....
bongokkkk laaaa ko niiiieeeee...
aq daaaa ckp tddddddddd...


*gile sorry
aku cam igt sesikit la
ko dak maner hah?
tu la
member da ramai sgt an
aceh..
ko dak p.a. ke?


*heeeemmmmm poyoooo laaaaaaa kkoooo....
cmmm si0000000000000ttt.​.​.​.​.​
bukaannnnn......
2 sapewww....

*abes
ko dak mane?
bukan budak p.a. (puncak alam)?
bdak seksyen 24 ke?
rata2 member2 aku ta cam aku tau.
ke ko yg sala org nie..
haha!


*dak bb r.....
adoyaaiiii......
xkn aq xknl ko plakkkkkkk....
pailaannngggg kolaaaa.....
kn2????

*dak bb?
kite pena jumpe ke?
kat bb yeh?


*yeeewwww doeee......
xkenal xpew r......
keccccoooooo rr....


*bhai.
sorry la.
ko un mls na melayan lupe ingtn aku nie an.
sorry tau.
:)

*sah la slh org nie.
aku gi bb sekali je jumpe member.
yg aku jumpe nie ha
AJ,edy,arepit ngan sham.
ko ade ke di antare dieorg?
i dont think so...
XP

*hmmmm....
k...
ad ym??
aq nak add ko....
senang sket.....



itu la kesahnyer.
last2 budak tu yang malu sndri sebab sala org.
haha!

November 1, 2009

seminar best!

baru balek dari seminar kat UM.
interesting gak.
banyak gak yang dapat kat sane.
ta sia2 un ade orang 'memakse' saye.
haha!
ta la..just joking.
kalu pegi tanpe hati yang ikhlas.
memang ta de nye sampai kat UM tu.
sampai te sesat2 dalam UM.
haha!

kat sane?
ta boring.
and ta stress la.
banyak maklumats..
hehe..
ade la sikit yakin diri na amek SPM.
na lebih2 mane leh.

after SPM ade lagi seminar kat situ.
ta tau la.
cam na pegi.
ntah2
ade rezeki pegi la kot.
na jumpe Mr.Michael,Mr.Hj.Wahab,Mr.Syed and,and...
Baby!haha!
no lah.
just joking.
even I go to the seminar again after SPM,it doesnt mean aku jumpe orang yang same sekali lagi rite?

lepastu..
balek je badan trus rase rase ta tahan.
ta tahan na demam!
esok sekola lak tu..
atoi..

October 24, 2009

saye sedar..

turun tangge je tgk mama and abah eating their nasi lemak.
mama yang buat.ta maen la beli.
then mama macam touching dengan abah.

"semalam pergi cameron dengan sape?"
abah just senyap and buat muke sedih die.aku lak nyampuk.
"ye la an ma.kite nie ditinggal je an kat umah.."
then mama cakap lagi.
"lepas tu ade kesan lagi dekat baju"
aku cam.huh?kesan?what kesan?ummm...
then mama sambung lagi.
"jumpe kesan sambal kat baju.naseb baek kesan sambal.kalau kesan laen.."
"tak ape.nanti abah bubuh sendiri kesan yang laen tu." abah.

wat gempak je an?an?
haha!
oke.enough about them.
like i said before.tomorrow will be the last day.
the last day...(ye la tu qila.cam ko bole tahan je an. )
at least i can try.an?an?

yesterday theres a guy asked me.
he was study at some u.
he take a course in photography.
asking him either the course is interesting or not.
then die cakap kalau rajen bole la sume.
lepastu bole la lak die tanye either aku bole jadi one of his model untuk assignment die.
daa...i know who i am.
ta cantek.(sedar un.)
so,aku tolak la.gile!jumpe un ta pena.
sesiapa yang na.please-lah inform.kesian lak tgk muke dak tu.
(kate ta pena jumpe.haha! )

October 23, 2009

sayang cekgu!

haritu baru kena sound dengan cekgu ehem2 pasal cintan2
ngee~

actually ta terase un
sebab i'm not in love with anyone sekarang (are u sure cik kak?muahaha!)
or in another word,couple-lah
time tu tgh bincang pasal math.bukan wat benda laen.
so bile cekgu sound tu wat muke rilek je la an.muke suci.

then tadi cekgu say sorry
ala,cekgu..
ta pe.
time nie la na kena marah
nanti da abes skola musty rindu dengan cekgu
syg cekgu comel!


"cekgu!doakan yang terbaek untuk saye! "

October 20, 2009

big question mark

"go study la,asek dengan phone.na cover tutup dengan towel la."
"2,3 pagi still chatting dengan kawan kat phone.."
"oke fine,fine.."

abah with mama sound aku.ades..saket je telinge.
but actually its true.my fault. *peace

aku online myspace.like usually everytime when the pc screen light up.
bosan.
ada satu budak 15 taon nie anta komen kat aku.

"r u cingel???"
"yes.single but why..?"
"really???so u things i have a chance???........."
"ramai budak 15 taun lagi ensem2 dari ko un aku tolak.so,do u think u have a chance?" (kejam menggile)
"can i have your fon number?​?​?​pliz.​.​.​.​.​.​.​.​.​. u still not answering my question.​.​.​.​.​.​.​.​.​.​about fon number???????"

sengal budak sekarang.malas na melayan.last2 aku block die.sorry adek. =P

everytime bukak blog memang not much of them will update their blog.
bosan..bosan..
tadi i came out with a big question mark in my mind.
"ape budak laki selalu update yeh kat blog.i mean ape yang di lalui dieorng yang akan dieorg tulis kat blog"

so apa lagi.aku add bebanyak boys punye blog.haha!
cam menggatal un ade an.
i just want to know...(muke suci) X}

October 14, 2009

Allysa Story

boring je arini.lagi bape minggu je lagi na SPM.
wa!!!
takot!takot!
takot tapi maseh mengadap komputer.haha!mengong.
ta wat pa pe un arini.bace cite 'Allysa'
best gak an cite yang aku buat tu.aceh!gile pasan.syuh,syuh..

XP.na promote jap.aku un da lame ta update episod baru cite tu.malas na taip.cite 'Allysa' tu un actually ta abes agi.nanti-nati la update.ni ha linknye..

allysastory.blogspot.com

October 11, 2009

birthday party Yacemin!

'anda dijemput ke surprise birthday party Yasmin juga sebagai openhouse di rumah Nor'aqilah pada pukul 3 ptg esok bersamaan 10 october.nama un surprise jangan korang bagitahu die pulak. XP'

macam yang tertulis diatas.itulah yang berlaku semalam!whee!best-best!tengok lah sape yang organize an.my mum.hihi!actually idea mama,sebab memule ingat na wat party sesikit je.pastu mama kate wat openhouse sekali..
memang happening.tapi rumah ku dah macam wayang lak an dieorang buat.bukak channel ABO tengok cite 'Jangan Pandang Belakang Congkak'.haha!ta pe,ta pe..janji dieorang datang aku dah lega dah.dapat celebrate beday Yacemin.

tapi bile part malam tu yang kureng cikit.time malam openhouse untuk jiran-jiran.so its my turn to do work.itu un naseb bek ade assistant tulun teman an.and..and..mama kate tengs sesangat sebab tulun malam tadi! =) tau,tau..kalu ta memang da lentok da kat dapo.muahaha!ta de la.tipu je.tapi pagi tadi bangun kul 7 pagi.pergh!sakit gile badan.ta leh na gerak sikit,rase sengal-sengal.ngalah an mak nenek.then tido balek,bangun kul 9 camtu baru rase lega.ta saket badan.adess!ta dapat minta cuti lak an dari mama.haha!ta pe..

October 8, 2009

Happy Birthday Yacemin!

esok 9 October.Besday Yacemin!yey!still ingat lagi masa form 2 taon 2006.memang taon yang gile best sebab kitaorang sume bole dikatakan sekepale ar.nakal tahap maksimum.lepastu mase tu tengah gile lagu 'My Heart'.suro Yasmin nyanyi.God!gile sedap sore Yasmin!jelez!
taon 2006 tu gak la baru kawan dengan Yasmin.
tapi start taon lepas baru kitaorang jadi bestfriend.and taon lepas gak la baru tau perangai Yasmin tu.astagha..memang..ish...haha!babe!kitaorang same je perangai pulak.cume kekadang Min telebih dos la dari aku.hehe!tapi die perasan bile die telebih.aku ta de masalah un bile die cam tu.janji die happy!

na dapat member cam Yasmin?memang ta leh di cari ganti la.bagi aku.sebab aku un da terlalu lame dengan Yasmin.da tau da die macam mane.da bole kawen un dengan die.cam laki bini da.haha!
kalau gelak pasal benda bengong
2.meh,bagi kat kitaorang.gerenti ta leh benti punye.benda kecik2 un kekadang kitaorang layan gelak gak.orang pandang semacam wat bodo je.bukan pinjam tekak dieorang un kitaorang na gelak.

dulu memang la aku selalu mara die.hihi.min un baru cakap tadi.aku selalu mara die.sorry sayang!die sendiri cakap aku cepat mara.na wat cam ner an.then aku selalu bengang kat orang la.yang kena selalunya min la an. XP keshian die..

yasmin comel gile!die baek and suke gelak.tapi ta suke bile tengok die nanges.rse na belasah je sape yang wat die macam tu.aku la tu an.haha!die chubby.best bile pelok die.apatah lagi bile buat bantal.hehe..die tiap
2 ari bawak air gi sekola.kekadang kalu die ta na makan time rehat aku pakse gak die makan.haha!jahat gile an aku nie.

anyway Yasmin,I wanna say

HAPPY BIRTHDAY SAYANG!

sayang die ketat2!
may Allah bless you
comel2 senantiasa!
jangan benti gelak
kalau sedih jangan simpan sendiri
kalau happy jangan senyum sendiri2
kalau rase na teman,i'm here for u
kalau orang buat jahat dekat min bagitahu qila
jangan nakal2
always remember me
and remember,anum tu sayang nombo 2,orang ni ha sayang nombo 1.jangan tetukar pulak.





October 7, 2009

jom-jom

oke2.ta leh na tulis bebanyak un.nanti kantoi aku on9 time na dekat maghrib.abes kena bising.haha!
borang ta?jom men tic tac toe











p/s; i've got this from http://bubblenadd.blogspot.com/
enjoy it!

October 5, 2009

ta wish ke?

kawan aku tumpng nek bas aku.pastu ade la sore2 sumbang cakap, "apahal minah nie naek bas nie?"
bunyik cam ta puas ati gile lak an.patotnye aku kot tanye die."ko pehal nek bas nie.da la tiap2 ari memekak dalam bas.sore na besar je an.mengalah an bunyik bas mercedes benz aku tu je."
gile kurang ajar.kawan aku tu ta kaco un idop ko.kalu ko carik pasal dengan die,bertemu la kite idung dengan idung nanti yer.

esok da stat gerak gempur.pergh..bosan lak bile asek pekse nie an.

3 Oct aritu ade beday member.kebiasaannye aku wish la an kat die.ye la.dulu ngah syok an ngan die.sampai diba tanye aku,"sabtu aritu beday budak tu an?qila wish?"."ta un" diba un cam tekejut.hehe..ntah le.da malas da.bile jumpe,kite wat bodo kate kite sombong la,tu la,nie la.adoi.ayat basi.oke la.fine!haha!tapi bile kite tego kat mespes cam orang ta cukup tgn na melayan.balas ciput je.then ta balas2.ye la bai.memang un pena syok ngan ko.tu ta puas ati nie.haha!

adoi.banyak tol kaen na kene lipat.oke la.chau!and,and...1morething, wo siang nie! X}

October 2, 2009

October 1, 2009

siap ko.haha!

akhirnye tibalah 1 Oct.hahak!ye la.beday orang tu.aritu hampir kantoi birthday present.hairul la nie. =P .lepas tu kat sekola,beday boy tu tanye la."berape nie?"die tunjuk kat present tu. "owh,2 benda" presentnye ade 2,cakap la 2.die tanye,berape harge?aa!mane bole bagi tau.si hairul dengan excited gile sebab die suke dengan present aku tu teros bagitahu."ha,besenye benda nie die jual 80rm,kalu ade discount 40rm cam tu.aku da bese pegi butik die"sengal gile la hairul.haha!cam na pukol2 je die.

sekolah tadi just fine.serupa cam ta dtg kot.tapi sebab ade birthday orang tu an.rahsia2.haha!padehal terang,tang,tang dekat post sebelom nie.Happy Birthday sekali lagi atok! X}.berbalek cerita tadi an.budak2 kelas aku sume haih..ta bole di zahir dengan kate2.cam da abes sekola je.melalak depan kelas.dengan daos nye nyanyi lagu 'can mali can',nyanyi lagu negaraku dekat koridor kelas.haih..maaf la.saye budak baru je kat 5SN2 tu.haha!teros ta ngaku.next week ade gerak gempur lak.padahal baru je sebelom raye aritu abes trial.

kelmarin tetibe ade 1 private number nie call aku.aku cam, 'ait,sape punye numbe yg private nie'.aku angkat then budak nie tanye,"nie ila ke?".oke,sah dak mespes nie."hah.nape?nie sape?"
"nie kawan shah" kureng ajo punye shah.sesuke ati aje bagi numbe aku kat org len.siap kau mamat.aku dtg kat u ko nanti.selamat budak tu baek.die tau aku cam mara je tros say sorry.shit gile!haha!
pastu member yang laen lak.serentak sampai 2 orang at the same day.
"ila,i lost ur number.bole bagi ta?"
bloody shit nye budak.haha!senang2 je minta lepas da ilangkan.seb baek aku 'baek'.bagi la an.ilyas,tau u gerenti bace nie.dont worry ma.tarak mara lorh.ngee~ X}
erm..cam ta de motif je aku cite benda nie.XD

September 30, 2009

1 Oct

esok an..sekola..uu...so?
esok an..ari kames..then?kena batak ke?
esok an..1 OCTOBER..uu..tau ta nape?
esok an..beday bobo la..
bai...
haha!

Happy Birthday to you!
Happy Birthday to you!
Happy Birthday to bobo..
teng,teng,teng...

Happy Birthday to you.. :)

September 29, 2009

10 Syawal

semalam baru first day school lepas raye maseh pegi konvoi lagi.haha!ntah pa pe je.ta de keje.
memang sah la ta dpt duit raye.pegi sampai 8 motor ngan 3 kete an.da besar da un an.ta yah mengade.hihi..

tadi nesa cakap dyba ta sehat.muntah?makan ubat kasi sehat yer cik kak. XP
baby a.k.a. nesa mu merindui diri mu.haha! XD

September 27, 2009

8 Syawal

um..da masok 8 syawal da..igt ta cite pasal tailor yg amat 'disayangi' ituh?wupenyer neighbour aku yang len un da pena kena.ade yg sampai 6 bulan baru siap ar.haha!belagak je kate amek tempahan butik.ayah aku kate."wat kelakar jer!"


NUR QURATUL SUMAYYAH

ini sepupu tiri ku.eh,betul ke istilah tu?haha!bantai pi la! XP

then tengahari tadi pegi beraye nan memember sumer.agak sengal gile.tapi enjoy abes ar sebab ta penah-penah kuar beraye pegi kul 12 tghari balek kul 7 petang.menyedihkan an?
hehe..na wat cam ner... XD









Alkisah yang berkisah-kisah..

story moli..

'kalau bole diundurkan mase memang itu yang aku minta.tapi da lumrah dunia.ni realiti bukan fantasi kan?
aku lebih suke sepupu-sepupu ku tidak membesar.kami kecil dan tidak mengerti ape-ape.aku lebih suke saudara ku tidak merantau.dunia mereka kecil terlalu terhad untuk pergi melebihi sempadan.
dulu ketika kecil,sepupu sepapat yang maseh belum mengenali cantek dan burok dipakaikan pakaian sedondon seperti sekumpulan boria.



tapi tak ape.kami ta kesa.kerana demi memenuhi permintaan ibu-ibu kami.
kerana senyuman yang menghiasi wajah mereka dijanjikan.
pabila syawal menjelma,tanpa segan dan silu.tangan kami saling memimpin dan menuju ke rumah-rumah besar untuk mengutip duit raye.begado kerana segan meminta izin mengundur diri dari tuan rumah perkare biase.
mengire duit raye setelah puas merantau ke rumah orang perkare yang pasti.
kelakar pabile mengimbas waktu-waktu dulu.memang indah dan ta dapat diganti dengan apa-apa benda sekalipun di dunia ini.
tapi sekarang masing-masing suda besar.
melalui zaman remaja menempuhi zaman serba maju.
yang menuju alam awal dewase merasakan kawan betepuk betampar ketika kecil tidak lagi perlu.yang menuju alam remaja merasakan cinta bersame kekasih adalah perkare yang berbaloi seandainya hati orang disekelilingnya disakiti.yang berhijrah ke serate tempat dan menemui wanita-wanita yang dirasakan orang yang wajar untuk mati bersame dan wanita yang menemui lelaki yang jiwa dan raganye sanggup menyakiti hati anak sendiri.bagi mereka hubungan 8 bulan wajar dipertahankan daripada hubungan 8 tahun.berpura-pura demi kepentingan sendiri dengan melahirkan kebaikan rupenya suda lama bergiat aktif tanpa disedari ramai.
keikhlasan suda lama terhapus kerana dirasakan tidak penting dalam bersaudara.
gelak tawa 6 beradik suda tidak akan lagi kedengaran melainkan semua menyedari betapa susah payahnye orang tua mereka membesarkan mereka dan tidak pernah mengajar mereka selamatkan diri kerana saudara tidak penting.'

thanks for read this.i appriciate tat. =)




it's me.ini la gambrnye bo.hahak! XD

September 23, 2009

4 Syawal



uu!ta sangke lak da masok raye ke-4.sebab aku ta rase lak macam dah raye.
taon nie punye raye camner?
memang ta best! =P
every raye kalau turn raye nie memang la..ta terase rayenye.except for the bermaaf-maafan part.
my friend,non-muslim have told me.

"i like when all muslim people balek raye. X)"
then aku cakap la ngan diri aku sendiri,siapa ta suke.dapat cuti an.pastu die sambung.
"its good u know.sebab muslim people balek kampung jumpe nenek atok korang.balek jaoh-jaoh.best la!kalau i time deepavali duk KL je.kampung lagsung ta de."
orang yang bukan islam tu un cakap cam tu.sejuk mendengar.

teringat lak dulu time raye,pagi-pagi pas salam sedare sume bukan men semangat na kutip duit raye.mak kate,"tunggu la tghari sikit baru pegi".degil.tros redah rumah jiran nenek ngan atok.last-last ramai jiran yang ta de sebab pegi beraye umah sedare.hampe...

tapi bile da besar nie,raye bermakne 'tolong nenek di dapo!'
ye la.turn budak laen lak na merase raye.'budak tue' nie kena la sedar diri.ni ta,maseh ade yang beratur minta duit raye kat atok.atok nye un akibat cucu cicit terlalu ramai langsung ta perasan si 'budak tue' ini yang menyelit.ta tau malu!haha! XP

lagi 1 kesah benar yang agak ta sedap na dangar la.tailor yang buat baju kiteorang ta siap an baju kiteorg.eit!memang agak kurang ajar.sebab patotnya kalau dia ta bole na tanggung beban tempahan yang banyak cakap awal-awal.bole lak tu menipu kate tinggal pasang pinggangnye.mak aku cek rupenye kaen un ta cantum agi.tepakse la mak,ayah dengan adek aku cari baju raye yang same kale time malam raye.and disebab an tedesak walau un mahal gile,amek je la..

actually ni on9 betol-betol baru balek dari perlis.nanti matahari da naek betolak gi johor lak.wah!ta sabau-sabau rasenye!

September 15, 2009

best dan ta best

trial un lagi bape paper je.
tapi still kecut bile mengingat an paper add math ade lgi.
aduss!

baru2 nie aku ade tgk cite joey&zoey.
best la.
pasal budak yang suke cabar mencabar time kecik2.then bile da besar,dieorang teserampak then dieorg tetukar badan.ala,cam citer LiLo tu..joey tu da la keje pencuci tandas.agak jijik r cite tu.muahaha!then zoey keje fashion designer and somethimg yang related dgn mencipta iklan la.lebey kurg..

lagi bape ari je na raye.
tapi ta terase un.mybe sbb ngah trial kot.
then lagi satunye this year balek perlis.gile ta best.
baru na meraikan kedatangan orang baru!
mak uda baru ku baru lahir an anak.
hah,byk ko punye baru.
haha!





September 14, 2009

meh blaja perumpamaan sesat.

betul la org kate.susu yang sedap tu ta selamenye sedap.last2 akan basi and masam gak.
aku ingat an,macam la ade orang tu kate.
bola ragbi.belum dapat,na rebut.da dapat lindung.baru kekal sampai bila-bila.
bila-bila?um... (?)

betul la cekgu kate.beday kawan.maen baling tepung.orang yang ta telibat un kena sekali.
ei,ta leh ke pikir elok2 sikit.
memang la orang yang keje kat kilang besi,akan bau besi.
tapi orang yang lawat kilang besi tu.bau besi gak.tapi die bukannye keje kat kilang tu.

mesti gerenti ta pahamnye an.wat2 paham je.tau2..

September 10, 2009

ijen geumanhae neon nareul aljanha wae

nan joheunde nan haengbokhande neoman isseumyeon dwae deo baralge eomneunde
nugul mannaseo haengbokharan geoya nan neol tteonaseo haengbokhal su eobseo
nal wihae geureotan geu mal
neon bujokhadaneun geu mal
mari an doeneun mariran geol wae molla niga eobsi eotteoke haengbokhae

September 9, 2009

harini

wa,boshannye!ta tau na wat ape.

raye na dekat.

trial lak,belom abes.next wee baru abes.
tadi bio.urm...sedih gile.ape yang bace sume ta masok!sob,sob..

cubic tu lak.da khatam cume ta bape na lancar la. sadakalohulajim..

UPSR?ade adek ku yang seorang nie UPSR gak.tapi ta penah nampak die bace buku.eh,salah.bace tu bace.bace buku novel.pastu tengok u-tube memanjang.dengau lagu.haish...aku cam tu ke dulu?anak sapo la nie..

August 22, 2009

Puasa 1

yeah!first day pose!bile na raye nie?
haha!baru first day da kecoh..
next week holiday,then bukak skola tros ade trial
wuah..boshannyer...
sampai 3 minggu .
fu,fu,fu.........funin pale nanti.

semalam2 kena dera.dera blaja cubic sampai terer.
sian bobo.aku asyik lupe lak tu.cam skang.aku da lupe da.
haha!sowie! XP

anyway.SELAMAT BERPUASA!
and SELAMAT BERBUKA kepadamu insan sekalian!
=}

August 18, 2009

PIXIE LOTT

im not in mood to write anything on my screen now because i donno what to write. XP
but for ur information, im in love with PIXIE LOTT!
she have a beautiful voice!
for the proof,just hear this song,use somebody(Kings of Leon) -pixie lott.
and about the lyrics,it was an original lyrics that sang by King of Leon. :)

July 4, 2009

Mikail pada aku.

ta bole tahan la.aceh!len macam je bunyik.i mean ta bole tahan la kalu ta sebot pasal Michael Jackson.tadi baru pas tenok citer Ghost-Michael Jackson.bukan lagu yeh.cerite.ala..cite singkat je.sebab mase dah byk abes untok make-up je.so citernye pendek je.haha!pepandai aku je an.
act aku one of the MJ fans.dah lame dah.cume tak penah na cakap je.ye ar.da orang asal sebot MJ je mesti kutok.aku senyap je ar.dari tlinge aku panas and aku tambhkan dose orang.kan?kan?hehe..tang2 bile da kesah die ninggal kuar baru orang kecoh,blah and blah.skang aku bukak MTV ke,Vchannel je mesti penoh dgn klip video die.bosan?padan muke korang la.sebab aku minat die so aku ta kesa.muahaha!
kat paper pon asek sebot pasal die.malas na bace da?lantak korg la.aku minat so aku bace je la.ngee~
ape yang jadik kat die,sumer ade reason okeh.sape la korang nak nilai die sesuke hati.and ape yang die buat macam operation kulit die tu.ade reason gak.ade la yang cakap kat aku,duit die da banyak sangat sampai ta tau na buat ape.tu die operate tu.aiyoo machia!suke ati die la.duit die.tapi pade mate aku MJ tu tak jahat pon.nak bukti.apesal orang seluroh dunia bole te gile2 kan die walaupon muke die asek kena kutok je pas operate and pasal sume bnde yang die dah buat.apesal orang ramai bekabung pas kmatian die walaupun sluroh dunia dah tahu ape yang dia buat.lalala...
haha!ta yah jawab la.aku ta na tau pon.hihi.cukop la kat mate aku yang MJ tu ta jahat.sumer orang ade kelemahan die babe.cume sebab die pames so kelemahan die tersebar kat sluroh dunia.cube kalu ade antare korg yang pames.kena pijak2 kot muke korg dalam news.eh.melebih-lebih suda.. XP
last but not least.actually ta last lagi la.byk betol aku na citer pasal die.
kalau kesah yang die masok Islam tu betol.Thank God!Alhamdulilah lah sangat.betambah le sedare aku.suke giler meyh!skang pon aku sebot name die Mikail.bukan MJ.yelah.mane lah tau kalu brite tu memang betol.ta ke sia-sia name Islam die tu.okelah.tu je lah.wa!!belom abes agi.huhue.guro je.tu je je.wassalam..

"Mikail-rezeki"

June 13, 2009

movies

tadi lepas da masak lunch memang ta tau na buat ape.cam org bodo.pastu tegerak na tengok buku 'Makna-makna Nama Islam'.mule la mereka-reka nama.bajet cam na ade anak da do.haha!
pastu tengok la dvd movie.cerita aksi babe!

12 rounds

best la cerita nie.na slamat an sorg punye pasal.bepuloh-puloh org cedera and 2,3 org mati.ha..memang best gile ar!huhue..
then sambong lagi cerita yang memang best gile!

x-men origins
wolverine

memang gile best cerita ni!yasmin kate "ramai guys-guys yang hawt!"
min..u r rite!haha!
ta puas lagi tenok movie.tenok lak cerita ni ha..

slumdog millionare

bile tenok cite SM ni.baru la dapat lebih jelas idop kat india nie camner.memang kejam giler dol!budak-budak kecik yang berkeliaran diculik untok dijadikan pengemis.pastu untok dapat an duit mengemis lebih banyak,penculik gile lagi kejam tu bole lak cederakan budak-budak tu.like example,cungkil mate budak tu,butakan die,patahkan kaki or wuteva.
wa!!!gile kejam!
mama kata. "memang la macam tu qila.sebab tu bahaye kalau ade budak kena culik."

wo...wo..

itu je la na citer!papai!

Dira Abu Zahar

taraa!i'm here again to write something.can be a ridiculous thing,bad,good or possibly about my interest!of course la pasal interest an.an?an?
well,tadi baru je habes watched 'seratus harijadi'.best cerita tu!memberi impak yang sangat positif.actually aku na tengok cerita tu un sebab theres a women yang sangat sweet kat cerita tu!Dira Abu Zahar.


tu yang aku excited na balek awal lepas dinner.na tenok Dina punye pasal.and guess what.shes a maried women.wa!gile ta sangka.ta nampk macam wanita yang dah kahwin un die.die sangat sweet au!
first aku kenal die mase kat video klip lagu Izinkan ku pergi by Kaer.stat dari tu aku da minat kat dia.then aku tenok kat cerita Rona Roni Makaroni.then ade satu cerita tu kat RTM tv.pastu cerita Delima,Merah Putih(cerita yang gile punye best!) and so on..


Merah Putih.

wau!aku rase die orang first artis wanita Malaysia yang aku minat.kalau gades of course Liyana Jasmay.na gak promote.haha!
okeh.cerita Seratus Harijadi mengenai ;

gades wartawan yang berjaya bernama Sara.Orang sekeliling die kata die nie agak evil la.Sebab die terlalu concentrate dalam kerja die and die kalau na marah orang ke apa.die buat je lah without thinking apa perasaan orang.apa yang kena mengena dengan tajuk cerita ni is she was trapped pada hari yang sama iaitu pada hari jadi dia.singkat kata tiada hari esok lah.dia melalui hari yang sama berulang-ulang kali selama seratus kali without knowing macam mana benda tu bole jadi.tiap kali dia tidor,and bile die bangun,die maseh pada hari yang sama iaitu pada hari jadi dia..so,dalam pada waktu tu memacam benda dah jadi and tiba waktunya bila ade hari esok, dia teros berubah menjadi baek hati and jujor pada diri sendiri.kalau na tau ape yang da jadi act,tgk le sndiri.astro gerenti ade ulang la.haha!

June 5, 2009

bake cake!



malunye!tadi my mama masok bilik then die bace blog!haha!pa pe jer.
okeh,okeh!
meh blaja buat brownies nan cheese cake nak?nak?tapi..ni ala2 secret recipe.ta jadi la nak ajar.ahaks!ala..bukak buku or internet,carik la recipe an,an?lagi un my mama cheese cake recipe ta bole di jual beli.resipi turun temurun.eceh!tipu je kejenyer!
da ade job ke-2 lak.dari photographer jadi baker.hihi! =} pastu keje sampingan jadi tukang cuci pinggan.dalam bhse english ape yeh? XD

June 4, 2009

bertunang!

u..penat!penat!memacam xtvt aku sepanjang 5 ari yang lepas.kite cite satu pesatu dulu mkayh!

memule dimulakn nan bismillah...amin..ari sabtu pukul 9 camtu aku da ready nak pegi kelantan nan famili.abg sepupu a.k.a. abg jerah aku nak betunang ow!transport,tempat untok stay,makanan sume abg jerah aku support gune duit sendiri.die ta kaye un.die bukan doktor ke,peguam ke,die just keje sendiri.aku un ta tau sebenarnye die keje ape.heheh..orang bese je.tu aku tabik die sebab die pandai bedikari.yang pergi ada 3 famili.famili aku,famili abang jerah aku nan famili bos pak cik aku.disebab an abg jerah aku tu bukannye tau jalan,so kitaorg ikot jln bas,sampai la kat sane dalam pukol 7 petang lebih.waktu yang lebih-lebih tu kitaorg siap an hantaran.











para-para parents gi pasar cek yah.bukan pasar malam au.die pasar yang jual bebrg cam tudong ke,cenderahati.memacam la pokoknye.kitaorang tinggal kat homestay,rumah kampung yang disewakan.tapi ade kes yang aku agak saket ati.aku jadi photographer.memang aku suke.suke gile!igt an photographer untok hari betunang tu je.rupenye untok the whole journey tu.asyik kene perli je time kat umah bos pak cik aku.camni bunyinye."ai,besenye photographer bawak beg besar isi camera.ni ta ade un.bawak beg kecik,cameranye pon tinggal dalam kete."saket,saket!

second day,ari sabtu kat kelantan,famili bakal tunang abang jerah aku anta nasik lemak!sewdap gile!then at the same time tu kitaorg sume stat la becerita.and cite yang paling ta leh blah cite pasal bos nan bini bos pak cik aku(aku lupe name diaorang).malam semalam tu yang pegi pasar cek yah tu abah,mama,mak tang,pak tang,(act mak jang n pak jang.tapi sebab mase aku kecik2 aku pelat.tekeluar panggiln dari jang ke tang.),abang jerah and bakal tunang,kak wani.bos nan bini bos ta follow.diaorang pegi kemudiannya.then si bos and bini bos ni pegi ikot GPRS.di sebab an diaorang ta yakin nan GPRS,hampir2 diaorang masok Tak Bai.tau ta ape tu Tak Bai tu?Tak Bai tu sempadan antara Malaysia nan Thailand.kalu masok situ memag kene tembak.dah la Thai tgh begolak skang.kalau sempadan tu tak de pagar,memang bos nan bini bos tu da masok Thai and da kena tembak da.dasat gile..

then ari sabtu gak antara pukol 11 pagi sampai 1.30 all of us pegi shopping kat kwsn bebas cukai.memacam ade.then pack barang pegi chalet atas air.



excited abes time tu sebab sume nak kena siap nak pegi merisik and majlis betunang.excitednye macam nak anta abg sepupu aku tu gi kawen.padahal betunang je.stat majlis kol 3.aku la paling segan sebab telanggar tu la,ni la.nak tangkap gambarnye pasal.






abes je,aku jadi la photographer untok si tunang ni.memule photoshoot wat dekat2 nan chalet.pastu ubah tempat gi pantai pule.haha!mama cakap,kalau camtu better kawen sekali.da siap wat photoshoot sumer.free-free kene perli.







malam tu,da bepenat lelah.aku ikot mak tang gi shopping kat cek yah.memang jaoh and complicated gak la jalannye.ta heran la kalu te sesat2..kat situ memang rambang mata habes.brape meter punye pasar un aku ta tau.macam2 barang ada.and ade benda yang aku perasan.mamat-mamat kat kelantan memang ensem-ensem,hot-hot.tapi ta laku sebab diaorang sumer gatal-gatal.ahaks!cian gile..and benda yang aku ta suke kat situ.ade satu insiden ni.cousin aku nak beli selendang.kak wani tolong tanye an orang pasar tu brape dalam bahase kelate.orang tu kate 10rm and dia tu syak tunjuk lagi satu baris selendang tu.cantek la harge.bile da pilih,cousin aku cakap la dalam bhase KL and tunjuk satu selendang yang die berkenan dalam baris selandang yang same,"yang ni brape?"dan-dan time tu jugak dia kata 20rm.siot gile!teros kitaorang blah dari situ.ai!nak je campak masok Tak Bai org yg jual tu.

masok hari isnin kitaorang dah pack barang nak balik.and plannye nak singgah Cameron.merase teh panas.tade pa pe yang interesting un.







hari selase aku nan famili sibok kemas rumah.

hari rabu aku enjoy!aku gi sunway nan memember.alkisahnya actualy nak celebrate beday yief.hehe!



hancurs cake tu.gile malu ar!tapi kaber je.haha!pastu aku nak promote citer Terminator!best ow!try la tengok tau,tau..

tu jelah..

May 27, 2009

guitar!


guitar!guitar!lalalala!
ade kawan aku tu minta tolong aku bagikan present ni kat kawan aku lagi sorang.ta yah la mention name die.yeh!yeh!hoho..presentnye memang impian aku sejak dari duluk agi.wa!best giler!tapi ta pe la.as a upahs,aku suro die anta bendalah tu awal kat umah aku sebab aku nak rosak an die.heheheh!ta de la.i'm not dat cruel.aku nak test2 merase maen nan benda tuu..sob,sob..teharu!aku just petik time sesorg ar.kawan suro petik aku ta mo.segan argh!sumbang!hihi!so,sebagai kenang-kenangan..aceh!aku wat le photoshoot.sebak,sebak.. =}