June 13, 2009

movies

tadi lepas da masak lunch memang ta tau na buat ape.cam org bodo.pastu tegerak na tengok buku 'Makna-makna Nama Islam'.mule la mereka-reka nama.bajet cam na ade anak da do.haha!
pastu tengok la dvd movie.cerita aksi babe!

12 rounds

best la cerita nie.na slamat an sorg punye pasal.bepuloh-puloh org cedera and 2,3 org mati.ha..memang best gile ar!huhue..
then sambong lagi cerita yang memang best gile!

x-men origins
wolverine

memang gile best cerita ni!yasmin kate "ramai guys-guys yang hawt!"
min..u r rite!haha!
ta puas lagi tenok movie.tenok lak cerita ni ha..

slumdog millionare

bile tenok cite SM ni.baru la dapat lebih jelas idop kat india nie camner.memang kejam giler dol!budak-budak kecik yang berkeliaran diculik untok dijadikan pengemis.pastu untok dapat an duit mengemis lebih banyak,penculik gile lagi kejam tu bole lak cederakan budak-budak tu.like example,cungkil mate budak tu,butakan die,patahkan kaki or wuteva.
wa!!!gile kejam!
mama kata. "memang la macam tu qila.sebab tu bahaye kalau ade budak kena culik."

wo...wo..

itu je la na citer!papai!

Dira Abu Zahar

taraa!i'm here again to write something.can be a ridiculous thing,bad,good or possibly about my interest!of course la pasal interest an.an?an?
well,tadi baru je habes watched 'seratus harijadi'.best cerita tu!memberi impak yang sangat positif.actually aku na tengok cerita tu un sebab theres a women yang sangat sweet kat cerita tu!Dira Abu Zahar.


tu yang aku excited na balek awal lepas dinner.na tenok Dina punye pasal.and guess what.shes a maried women.wa!gile ta sangka.ta nampk macam wanita yang dah kahwin un die.die sangat sweet au!
first aku kenal die mase kat video klip lagu Izinkan ku pergi by Kaer.stat dari tu aku da minat kat dia.then aku tenok kat cerita Rona Roni Makaroni.then ade satu cerita tu kat RTM tv.pastu cerita Delima,Merah Putih(cerita yang gile punye best!) and so on..


Merah Putih.

wau!aku rase die orang first artis wanita Malaysia yang aku minat.kalau gades of course Liyana Jasmay.na gak promote.haha!
okeh.cerita Seratus Harijadi mengenai ;

gades wartawan yang berjaya bernama Sara.Orang sekeliling die kata die nie agak evil la.Sebab die terlalu concentrate dalam kerja die and die kalau na marah orang ke apa.die buat je lah without thinking apa perasaan orang.apa yang kena mengena dengan tajuk cerita ni is she was trapped pada hari yang sama iaitu pada hari jadi dia.singkat kata tiada hari esok lah.dia melalui hari yang sama berulang-ulang kali selama seratus kali without knowing macam mana benda tu bole jadi.tiap kali dia tidor,and bile die bangun,die maseh pada hari yang sama iaitu pada hari jadi dia..so,dalam pada waktu tu memacam benda dah jadi and tiba waktunya bila ade hari esok, dia teros berubah menjadi baek hati and jujor pada diri sendiri.kalau na tau ape yang da jadi act,tgk le sndiri.astro gerenti ade ulang la.haha!

June 5, 2009

bake cake!



malunye!tadi my mama masok bilik then die bace blog!haha!pa pe jer.
okeh,okeh!
meh blaja buat brownies nan cheese cake nak?nak?tapi..ni ala2 secret recipe.ta jadi la nak ajar.ahaks!ala..bukak buku or internet,carik la recipe an,an?lagi un my mama cheese cake recipe ta bole di jual beli.resipi turun temurun.eceh!tipu je kejenyer!
da ade job ke-2 lak.dari photographer jadi baker.hihi! =} pastu keje sampingan jadi tukang cuci pinggan.dalam bhse english ape yeh? XD

June 4, 2009

bertunang!

u..penat!penat!memacam xtvt aku sepanjang 5 ari yang lepas.kite cite satu pesatu dulu mkayh!

memule dimulakn nan bismillah...amin..ari sabtu pukul 9 camtu aku da ready nak pegi kelantan nan famili.abg sepupu a.k.a. abg jerah aku nak betunang ow!transport,tempat untok stay,makanan sume abg jerah aku support gune duit sendiri.die ta kaye un.die bukan doktor ke,peguam ke,die just keje sendiri.aku un ta tau sebenarnye die keje ape.heheh..orang bese je.tu aku tabik die sebab die pandai bedikari.yang pergi ada 3 famili.famili aku,famili abang jerah aku nan famili bos pak cik aku.disebab an abg jerah aku tu bukannye tau jalan,so kitaorg ikot jln bas,sampai la kat sane dalam pukol 7 petang lebih.waktu yang lebih-lebih tu kitaorg siap an hantaran.











para-para parents gi pasar cek yah.bukan pasar malam au.die pasar yang jual bebrg cam tudong ke,cenderahati.memacam la pokoknye.kitaorang tinggal kat homestay,rumah kampung yang disewakan.tapi ade kes yang aku agak saket ati.aku jadi photographer.memang aku suke.suke gile!igt an photographer untok hari betunang tu je.rupenye untok the whole journey tu.asyik kene perli je time kat umah bos pak cik aku.camni bunyinye."ai,besenye photographer bawak beg besar isi camera.ni ta ade un.bawak beg kecik,cameranye pon tinggal dalam kete."saket,saket!

second day,ari sabtu kat kelantan,famili bakal tunang abang jerah aku anta nasik lemak!sewdap gile!then at the same time tu kitaorg sume stat la becerita.and cite yang paling ta leh blah cite pasal bos nan bini bos pak cik aku(aku lupe name diaorang).malam semalam tu yang pegi pasar cek yah tu abah,mama,mak tang,pak tang,(act mak jang n pak jang.tapi sebab mase aku kecik2 aku pelat.tekeluar panggiln dari jang ke tang.),abang jerah and bakal tunang,kak wani.bos nan bini bos ta follow.diaorang pegi kemudiannya.then si bos and bini bos ni pegi ikot GPRS.di sebab an diaorang ta yakin nan GPRS,hampir2 diaorang masok Tak Bai.tau ta ape tu Tak Bai tu?Tak Bai tu sempadan antara Malaysia nan Thailand.kalu masok situ memag kene tembak.dah la Thai tgh begolak skang.kalau sempadan tu tak de pagar,memang bos nan bini bos tu da masok Thai and da kena tembak da.dasat gile..

then ari sabtu gak antara pukol 11 pagi sampai 1.30 all of us pegi shopping kat kwsn bebas cukai.memacam ade.then pack barang pegi chalet atas air.



excited abes time tu sebab sume nak kena siap nak pegi merisik and majlis betunang.excitednye macam nak anta abg sepupu aku tu gi kawen.padahal betunang je.stat majlis kol 3.aku la paling segan sebab telanggar tu la,ni la.nak tangkap gambarnye pasal.






abes je,aku jadi la photographer untok si tunang ni.memule photoshoot wat dekat2 nan chalet.pastu ubah tempat gi pantai pule.haha!mama cakap,kalau camtu better kawen sekali.da siap wat photoshoot sumer.free-free kene perli.







malam tu,da bepenat lelah.aku ikot mak tang gi shopping kat cek yah.memang jaoh and complicated gak la jalannye.ta heran la kalu te sesat2..kat situ memang rambang mata habes.brape meter punye pasar un aku ta tau.macam2 barang ada.and ade benda yang aku perasan.mamat-mamat kat kelantan memang ensem-ensem,hot-hot.tapi ta laku sebab diaorang sumer gatal-gatal.ahaks!cian gile..and benda yang aku ta suke kat situ.ade satu insiden ni.cousin aku nak beli selendang.kak wani tolong tanye an orang pasar tu brape dalam bahase kelate.orang tu kate 10rm and dia tu syak tunjuk lagi satu baris selendang tu.cantek la harge.bile da pilih,cousin aku cakap la dalam bhase KL and tunjuk satu selendang yang die berkenan dalam baris selandang yang same,"yang ni brape?"dan-dan time tu jugak dia kata 20rm.siot gile!teros kitaorang blah dari situ.ai!nak je campak masok Tak Bai org yg jual tu.

masok hari isnin kitaorang dah pack barang nak balik.and plannye nak singgah Cameron.merase teh panas.tade pa pe yang interesting un.







hari selase aku nan famili sibok kemas rumah.

hari rabu aku enjoy!aku gi sunway nan memember.alkisahnya actualy nak celebrate beday yief.hehe!



hancurs cake tu.gile malu ar!tapi kaber je.haha!pastu aku nak promote citer Terminator!best ow!try la tengok tau,tau..

tu jelah..