September 30, 2009

1 Oct

esok an..sekola..uu...so?
esok an..ari kames..then?kena batak ke?
esok an..1 OCTOBER..uu..tau ta nape?
esok an..beday bobo la..
bai...
haha!

Happy Birthday to you!
Happy Birthday to you!
Happy Birthday to bobo..
teng,teng,teng...

Happy Birthday to you.. :)

September 29, 2009

10 Syawal

semalam baru first day school lepas raye maseh pegi konvoi lagi.haha!ntah pa pe je.ta de keje.
memang sah la ta dpt duit raye.pegi sampai 8 motor ngan 3 kete an.da besar da un an.ta yah mengade.hihi..

tadi nesa cakap dyba ta sehat.muntah?makan ubat kasi sehat yer cik kak. XP
baby a.k.a. nesa mu merindui diri mu.haha! XD

September 27, 2009

8 Syawal

um..da masok 8 syawal da..igt ta cite pasal tailor yg amat 'disayangi' ituh?wupenyer neighbour aku yang len un da pena kena.ade yg sampai 6 bulan baru siap ar.haha!belagak je kate amek tempahan butik.ayah aku kate."wat kelakar jer!"


NUR QURATUL SUMAYYAH

ini sepupu tiri ku.eh,betul ke istilah tu?haha!bantai pi la! XP

then tengahari tadi pegi beraye nan memember sumer.agak sengal gile.tapi enjoy abes ar sebab ta penah-penah kuar beraye pegi kul 12 tghari balek kul 7 petang.menyedihkan an?
hehe..na wat cam ner... XD









Alkisah yang berkisah-kisah..

story moli..

'kalau bole diundurkan mase memang itu yang aku minta.tapi da lumrah dunia.ni realiti bukan fantasi kan?
aku lebih suke sepupu-sepupu ku tidak membesar.kami kecil dan tidak mengerti ape-ape.aku lebih suke saudara ku tidak merantau.dunia mereka kecil terlalu terhad untuk pergi melebihi sempadan.
dulu ketika kecil,sepupu sepapat yang maseh belum mengenali cantek dan burok dipakaikan pakaian sedondon seperti sekumpulan boria.



tapi tak ape.kami ta kesa.kerana demi memenuhi permintaan ibu-ibu kami.
kerana senyuman yang menghiasi wajah mereka dijanjikan.
pabila syawal menjelma,tanpa segan dan silu.tangan kami saling memimpin dan menuju ke rumah-rumah besar untuk mengutip duit raye.begado kerana segan meminta izin mengundur diri dari tuan rumah perkare biase.
mengire duit raye setelah puas merantau ke rumah orang perkare yang pasti.
kelakar pabile mengimbas waktu-waktu dulu.memang indah dan ta dapat diganti dengan apa-apa benda sekalipun di dunia ini.
tapi sekarang masing-masing suda besar.
melalui zaman remaja menempuhi zaman serba maju.
yang menuju alam awal dewase merasakan kawan betepuk betampar ketika kecil tidak lagi perlu.yang menuju alam remaja merasakan cinta bersame kekasih adalah perkare yang berbaloi seandainya hati orang disekelilingnya disakiti.yang berhijrah ke serate tempat dan menemui wanita-wanita yang dirasakan orang yang wajar untuk mati bersame dan wanita yang menemui lelaki yang jiwa dan raganye sanggup menyakiti hati anak sendiri.bagi mereka hubungan 8 bulan wajar dipertahankan daripada hubungan 8 tahun.berpura-pura demi kepentingan sendiri dengan melahirkan kebaikan rupenya suda lama bergiat aktif tanpa disedari ramai.
keikhlasan suda lama terhapus kerana dirasakan tidak penting dalam bersaudara.
gelak tawa 6 beradik suda tidak akan lagi kedengaran melainkan semua menyedari betapa susah payahnye orang tua mereka membesarkan mereka dan tidak pernah mengajar mereka selamatkan diri kerana saudara tidak penting.'

thanks for read this.i appriciate tat. =)




it's me.ini la gambrnye bo.hahak! XD

September 23, 2009

4 Syawal



uu!ta sangke lak da masok raye ke-4.sebab aku ta rase lak macam dah raye.
taon nie punye raye camner?
memang ta best! =P
every raye kalau turn raye nie memang la..ta terase rayenye.except for the bermaaf-maafan part.
my friend,non-muslim have told me.

"i like when all muslim people balek raye. X)"
then aku cakap la ngan diri aku sendiri,siapa ta suke.dapat cuti an.pastu die sambung.
"its good u know.sebab muslim people balek kampung jumpe nenek atok korang.balek jaoh-jaoh.best la!kalau i time deepavali duk KL je.kampung lagsung ta de."
orang yang bukan islam tu un cakap cam tu.sejuk mendengar.

teringat lak dulu time raye,pagi-pagi pas salam sedare sume bukan men semangat na kutip duit raye.mak kate,"tunggu la tghari sikit baru pegi".degil.tros redah rumah jiran nenek ngan atok.last-last ramai jiran yang ta de sebab pegi beraye umah sedare.hampe...

tapi bile da besar nie,raye bermakne 'tolong nenek di dapo!'
ye la.turn budak laen lak na merase raye.'budak tue' nie kena la sedar diri.ni ta,maseh ade yang beratur minta duit raye kat atok.atok nye un akibat cucu cicit terlalu ramai langsung ta perasan si 'budak tue' ini yang menyelit.ta tau malu!haha! XP

lagi 1 kesah benar yang agak ta sedap na dangar la.tailor yang buat baju kiteorang ta siap an baju kiteorg.eit!memang agak kurang ajar.sebab patotnya kalau dia ta bole na tanggung beban tempahan yang banyak cakap awal-awal.bole lak tu menipu kate tinggal pasang pinggangnye.mak aku cek rupenye kaen un ta cantum agi.tepakse la mak,ayah dengan adek aku cari baju raye yang same kale time malam raye.and disebab an tedesak walau un mahal gile,amek je la..

actually ni on9 betol-betol baru balek dari perlis.nanti matahari da naek betolak gi johor lak.wah!ta sabau-sabau rasenye!

September 15, 2009

best dan ta best

trial un lagi bape paper je.
tapi still kecut bile mengingat an paper add math ade lgi.
aduss!

baru2 nie aku ade tgk cite joey&zoey.
best la.
pasal budak yang suke cabar mencabar time kecik2.then bile da besar,dieorang teserampak then dieorg tetukar badan.ala,cam citer LiLo tu..joey tu da la keje pencuci tandas.agak jijik r cite tu.muahaha!then zoey keje fashion designer and somethimg yang related dgn mencipta iklan la.lebey kurg..

lagi bape ari je na raye.
tapi ta terase un.mybe sbb ngah trial kot.
then lagi satunye this year balek perlis.gile ta best.
baru na meraikan kedatangan orang baru!
mak uda baru ku baru lahir an anak.
hah,byk ko punye baru.
haha!





September 14, 2009

meh blaja perumpamaan sesat.

betul la org kate.susu yang sedap tu ta selamenye sedap.last2 akan basi and masam gak.
aku ingat an,macam la ade orang tu kate.
bola ragbi.belum dapat,na rebut.da dapat lindung.baru kekal sampai bila-bila.
bila-bila?um... (?)

betul la cekgu kate.beday kawan.maen baling tepung.orang yang ta telibat un kena sekali.
ei,ta leh ke pikir elok2 sikit.
memang la orang yang keje kat kilang besi,akan bau besi.
tapi orang yang lawat kilang besi tu.bau besi gak.tapi die bukannye keje kat kilang tu.

mesti gerenti ta pahamnye an.wat2 paham je.tau2..

September 10, 2009

ijen geumanhae neon nareul aljanha wae

nan joheunde nan haengbokhande neoman isseumyeon dwae deo baralge eomneunde
nugul mannaseo haengbokharan geoya nan neol tteonaseo haengbokhal su eobseo
nal wihae geureotan geu mal
neon bujokhadaneun geu mal
mari an doeneun mariran geol wae molla niga eobsi eotteoke haengbokhae

September 9, 2009

harini

wa,boshannye!ta tau na wat ape.

raye na dekat.

trial lak,belom abes.next wee baru abes.
tadi bio.urm...sedih gile.ape yang bace sume ta masok!sob,sob..

cubic tu lak.da khatam cume ta bape na lancar la. sadakalohulajim..

UPSR?ade adek ku yang seorang nie UPSR gak.tapi ta penah nampak die bace buku.eh,salah.bace tu bace.bace buku novel.pastu tengok u-tube memanjang.dengau lagu.haish...aku cam tu ke dulu?anak sapo la nie..