January 29, 2010

kedah mari.

kebelakangan nie aku byk free
pc bos aku rosak so die gune pc aku
aku pon memule lepak kat studio je
but then rase bosan sesangat
bos lalu lalang un tgk aku je kepelikan.
eh,lupe na ckp.aku ade 3 bos.
last2 lepak la kat depan kedai tu
then berkenal-kenalan la dgn akak2 yang laen
sape kate dieorg sombong
oke je aku tengok
sporting gile na mampuih
haha!
kekadang un aku macam terikot slanga kedah depa tu..wawawa!
qila cakap kedah?klakor gilo heh!
memule memang ta paham sampai suro akak tu ulang 3 kali
die un naek tension
huahua..
daripada aku senyap then dieorg ckp ku sombong
bek dieorg cakap aku pekak an
tapi dieorg tak de la ckp aku pekak
kejam tol.

sekarang nieh aku sorang je kat opis.
semua dah kuar.
pegi masjid yang laki2 and akak2 tu lak pegy bank cek duit
gaji baru masok
bese la tu.
aku lak bile keje dah nak hampir habes baru excited nak abeskan.
kalu tak ape lagi.online la kejap2 nak ilangkan ngantok.
oke la korang.
teringin na jumpe korang.
rindu kowt!

January 25, 2010

jeng,jeng,jeng..

sekarang aku kat ofis.
muahaha!jahat tak aku online mase waktu kerja?
XP
bowsan la kalu asek ngadap buat benda yang sama
nie kire nak rileks kan pale otak sikit
aku un dah lame tak update blog aku
aku kerja ape?
jeng,jeng,jeng...
teka2 cepat!

hehehe..
kerja sini tak de la memenatkan sebenarnye
tapi dah pale otak aku set benda nie benda yang same je and membosankan
penat la jadinyer
kot lah kan..
tak de kawan doh kat sini.
sedih2..
tak pe la
tapi ade la soorang nie rajen gak jenguk tempat aku
kekadang tengok aku buat ape..
tanye aku banyak lagi keje ke..
and yang laen2 just tanye
"tak rehat ke?"
"dah rehat dah?"
"keje OT ke?"
oke lah daripada tak tego
nie hah.
pintu bilik bos belakang aku je
tapi sekarang tiga2 org bos aku tak de
tu dapat update blog
nak on9 kat umah?jgn harap.
oke lah babe.
kalau ade ape2 lagi.
aku inform mkayh!
XD

January 15, 2010

the ending

wah!
semalam gile best kot walau un memule ade takot sikit gak la an.
lepas hang out pergi sunway,tengok movie.
it's 'tonton',not 'tengok' aqilah.haha!skema!
tengok citer The Vampire Assistant
i gve 5 star over 5 star!


oke,berbalik kepada ape benda yang takot tu an.
lepas hang balek puncak teros pergi CC bangla tu
sebelom nie,tak de un rase nak tuntut gaji
nie bisikan2 la nie
haha!just joking!
memule berdiri kat luar CC dulu
after a while,that bangla kuar dengan customer die then ternampak kiteorang
2 of my bodyguard and myself.aceh!prasan!
ape lagi,kebetulan pakai highheels so dengan kemasnya langkah di atur (poyo doe! XD)
then mintak la gaji kat die
sebelom nie aku ta ingat pon die kate sehari kerja 12 jam bape ntah die kasi gaji
so sejam singgit enam
die suro aku kire bape jam aku keje
kedekot nak MAMPOS!
aku da kire memang gile betol
die bile tengok total salary aku teros nak kire 3,4 kali
first time la aku wat muke ketat dengan die
langsong tak senyum
ape ntah kate2 yang die tabur dekat kawan2 aku yang still keje kat situ lepas aku blah dari situ
then duit tu ape lagi
belanja la bodyguard makan dengan minum
that's all..

hati berbisik; macam nyesal je ta beli baju tu.hua! (hahaha...len kali pegi na beli gak! XP )

January 14, 2010

another offer

last nite,Ikea called me.
another vacancy to fill up.
tapi ape bole buat.
terpakse tolak lah.
time2 mcm nie giler banyak lak offer.
hahaha...

January 13, 2010

kisah kerja.

semalam kecot gak kot.
aku masok CC bahlul tu agak takot2 gak la.
like usually bos aku tengah kusyuk maen game nazi die yang ntah ape2 ntah tu.
then aku tego.
"bos,nak cakap sikit." wah!dengan muke ber seri2 bos aku tanye ape die?
"saya nak benti keje." muke die teros brubah!
"kenape nak benti?" muke die bengkek. "bapak saye suro keje dekat2 je."
"okeh.its up to u." muke sedih gile bos aku.aku tros tarok kunci CC kat depan die.
haha!lega doe!
nak tau citer betol ta?
act gaji aku lagi tinggi sikit dari member2 aku yang laen tapi die orang pikir gaji aku same dengan dieorang.
kirenye aku supposed jadi ketua la kat situ.

itu malam semalam.
pagi tu aku dapat calling dari Klinik Pakar Pergigian Dr.Lina kat Bukit Jelutong.
aku dapat keje kat situ.
gaji masyuk bhai.
aku pon keje la kat situ sehari.
oke gak keje situ.
patient datang kalu ade appointment je.
best la kat situ walaupun bosan sikit.
balek tu mak aku cakap susa la,kesian kat adek2 la.
last2 aku tak jadi lak keje kat situ.
aku un pikir gak.
aku belom ilang penat lagi keje kat CC tu.
then tetibe nak keje kat Klinik tu full time lak.
tak bole jadi..
nak dijadikan cerita.
2 hari sebelom tu aku dapat calling dari Kedai Gambar Fasa 2 tu.
die nak amek aku keje kat situ.
2 hari yang lepas bhai.
tak tau ade lagi tak keje tu.
hopefully ade la.
pastu mak aku suro interview lagi kat 1 company nie.
nanti la kot aku call.
sebab sebelom nie aku da call.
aku patot interview semalam.
tapi sebab aku dapat keje kat klinik tu,tu tros ta pegi.
aku suro rakan seperjuangan ku yang keje kat cc tu yang pegi.
haha!mesti bengkek gegile ar bekas bos aku tu nanti!
sumer staff die nak blah.

p/s; sorry sesangat kat sesape yang rase aku nie nyusahkan.

January 10, 2010

6 days.

huh,so BABI-ly.
aku na benti doe.
oke,memang die percaye gile kat aku.
kire aku nie lebih kurang macam orang kanan die ar.
he's okey act but..urgh..
he so nice.
sometimes he's like my father-la.
even he told me to assume him like my brother.
da...umo same dgn mak aku pulak.
prasan betol.
last friday is my off day.
i should rest at home but i choose to search for a new job.
haha!
kureng asem punye staff! XP
mane aku boleh tahan doe.
everyday except friday which is my off day,my work hour is from 4pm to 12pm.
bodo tol.
cuti sehari lak tu.
aku sedar,betuah doe keje kat situ.
setiap ari die belikan mknn.
pastu bagi duit.
kekadang die tawarkn utk buatkn air la.
blah la.
mulot manis.
die yang ajar aku untok bermulot manis then die praktik kan benda yang same kat aku.
waa!!!
macam aku bodoh sangat je.
ta dapat gaji pon takpe.
tapi masalah aku skang,aku takot na ckp dgn die yang aku nak resign.
die betol2 pikir aku akan keje sampai 3 bulan,he told me that i am a special staff at there because im the only one that know how to do this and that.
again,MULOT MANIS!
Wani told me that he doesnt trust us because everytime when he come to our place,he will checked the money.
macam aku tegilakan sgt nak duit singgit2 yang tebal nak mampos tu.
and our new staff told us that he give her 300 salary,and he told her that our salary is 500.but act it is far away from the truth.
aku rase biar aku sorang je kot yang simpan kebenarannye.
aceh!haha!

genap 6 hari aku keje kat situ.
kite tgk,sampai bile aku bertahan kat sane.

January 8, 2010

Happy! ;D

You make me happy, whether you know it or not
We should be happy, that's what I said from the start
I am so happy, Knowing you are the one that
I want for the rest of my days,
for the rest of my days, you're all of my days.
you're looking so cool, you're looking so fly,
I can't deny that when I'm staring you down
right dead in the eye, I wanna try to be the person you
want, the person you need,
it's hard to conceive that somebody like you,
could be, with someone like me

[Chorus:]
I'm happy knowing that you are mine,
the grass is greener on the other side,
The More I think, The more I wish that we
could lay here for hours, and justa reminisce.
Uh Ooh ooh!

you're looking so fresh it's catching my eye,
why oh why, did I not see this before,
[ Find more Lyrics on http://mp3lyrics.org/qWQd ]
the girl I adore, was right in front of me.
and now I'll take a step back,
and look in your eye and ask why,
It took so long too see, we're meant to be.

[Chorus:]
I'm happy knowing that you are mine,
the grass is greener on the other side,
The More I think, The more I wish that
we could lay here for hours, and justa reminisce.

On the good, the bad, the ugly,
the smiles, the laughs, the funny.
oh all the things we put each
other through, it's for you, for you, for you!

You make me happy, whether you know it or not
We should be happy, that's what I said from the start
I am so happy, Knowing you are the one that
I want for the rest of my days, for the rest of my days.

[Chorus:]
I'm happy knowing that you are mine,
the grass is greener on the other side,
The More I think, The more I wish that we
could lay here for hours, and justa reminisce.
Uh Ooh Ooh!

January 7, 2010

BOS!

ahha!
finally!dapat keje!
sape yang tau aku keje kat mane,tau la kan.
sape tak tau naseb la.
XP
tapi act walaupun kekadang macam orang bodo je keje kat situ.
banyak mase free tapi still enjoy abes.
kadang2 bile kiteorg buat silap,nanti mesti kelam kabut nak sorokkan benda tu dari bos.
HAPUSKAN BUKTI!
hahaha!
bodow je..
so far,bos pon oke.
belom ade kes tengking menengking.
buat mase nie,ape yang peningkan pale aku cume bahagikan shift untuk anak2 buah ku.
acehh!poyo gile shial!
padahal umo same je.
da bos suro aku,kire dieorg tu anak buah aku la kan. XP

January 3, 2010

getting older

saket otak je hang out semalam.
agenda utama nak ambek baju kelas je.
alang2 tu jejalan lah sekali.
sekarang dah lah susah nak jumpe member.
start dari kete syakir sampai da start da saket otaknye.
tetibe je member die bukak pintu then kebetulan abah ade kat luar,die bole ckp "pak cik jgn risau.saya tak jual anak pak cik punye."
naseb baek abah tak dengar.mengong je.
tapi budak 2 ekor tu sempoi gile la.
tak pure2 langsong.nak jage macho ke,ape ke.
bole lak dieorg tunjuk fcuk sign kat lori yang ampir langgar kiteorg.
sengal!
hahaha!
then kat LRT dgn monorel tak payah cakap la an.
macam2 benda jadik.benda2 tak senonoh.
mamat pendek yang nak usha cimey dgn shikin bole korek idung.
bile2 mase dan di mane2 sahaje die bole calit taik idong die.euww!
hahaha!
and the second thing yang memang bengong sekali time turun eskalator kat ts.
tetibe ade budak gatal tego then cakap, "so lepasni nak pegi mane?"
a!!!
muke tak tau malu langsong!
haha!kelakar babeng.
maseng2 muke da blurrrrr gile nak mati.
then buat bodo je.

balek memang gile saket kaki sampai susa nak tito.
then pagi tadi jalan lagi pegi sunday market.
tambah lagi saket kaki.
aku belom masok 18 lagi.
apesal macam da tue gile je nie???
waaaa!!!