July 28, 2010

duk sini seriously damn tired.
really dunno when the last time i got enough sleep.
class was okey.
tapi kerja melambak gile.
seolah macam aku belajar 1 subjek tu je sampai keje terlalu byk.
1 subjek ade dlm 5,6 keje.
utk keje algorithm supposed we only hve to do the flowchart tapi kene buat c++ gak
for C++ subject soalan merapu-rapu.
haha!bukn aku yg jwb merapu.
and then our math,account.

yesterday i slept on my desk while doin algorithm.
then roommates aku yg kejutkn aku.
last aku mcm tu mase study last minute for SPM.
xtvt non stop semalam.
8pgi smpai 1ptg.and then 2ptg smpai 4ptg.
pkul 5ptg is our kesatria till 7.
after that pkul 8mlm ade perjumpaan with AJK kolej.
smpai 11mlm lebih.then i do my work.

July 25, 2010

stories for July.

17 July 2010
CS1C!rock it babe!haha!
Gua Tempurung memang best giler and games for our CS club family day is really fun.
gile la tak fun.two days badan aku saket2 mcm mak nenek.
ngehehe...
the most important thing is our class yg paleng kecoh
yang paling ngek ngok+sporting+gile2
but only for the girls laa
'laki kiteorg' just two,three of them laa okey..
sporting.bagi semangad.
yang laen.huh.
nyampah eden.

and the most shit thing i guess.
23 July di tengah malam pukul 8 macam tuu
aku balek PA naek ktm.
bole pulakk ktm tu benti in the middle and blackout
aku naek ktm sorang sorang.
ulang suara yea.sorang-sorang...
gile fcking.seriously
then i heard slapped sound
bunyi perempuan melayu mara2 then ade orang backup siap nak bawak gi balai polis
ade laki india i dunno die meraba ke or what
tapi memang gile.
tak nak aku citer kat parents aku.
memang tak dapat aku naek ktm nanti laen kali
dalam erti kata laen
aku tak bole balek daa.
tak nak aku.
then i told mama walau berhadap dugaan macam mane pun
tak kan insaff untuk balek.
hohoho...

July 2, 2010

pengalaman baru. =)

minggu destini siswa finally habes gakk.
sebagai ahli dorm tutt,kiteorg memang kena ragging abes laa..
selalu menjadi group yg last dilepaskn utk makan,pergi masjid,dewan ngan dorm
kalu time mkn we just only hve 5-10 minutes to eat
termasuk beratur ramai2 tu.gile tak hadam mkn
kalu lambat,hah.habes la jawabnye..
sebagai balasan, aku dapat
saket kaki+ngantuk teramat sangad+letih+saket tekak=demam
setiap hari berkumpul pukul 5pgi
so ta nk rebut bilik air punye psl, bgun la kul 4 lebih.
after that solat subuh kena gi masjid.kena jalan gile jaoh.
bile time solat tu kadang2 time diri pon bole na terlentok.
bile ade tazkirah siswi2 semua duk bersila then lentukkan kepala kat lutut la,lantai laa.
yg berani mati teros baring.seriously.
exhausted abes...
bile time mkn,kadang2 rase tak nk mkn langsung.
tapi bile pikir nak kena ade tenaga utk jalan jaoh,mkn la gak..
after b'fast ade la ceramah kat dewan,jalan lagi gi dewan sebelah masjid.kantin sebelah dorm.
bayangkan la..nanti mkn lunch pegi kantin then pegi dewan balek.pastu solat then mkn mlm kantin lagii..pastu pegi masjid dari maghrib kena tunggu isyak sekali.pastu pakai kasut gi dewan lagi.
sampai kul 11 mlm baru dpt duk dorm.esok paginye bgun lagi kul 4pgi.

pengalaman yg paleng tak leh lupe.
almost 20 orang siswi kena histeria while all the students berzikir.
takot memang takot.
tapi member da takot so beranikan je la diri.
sometimes kepenatan membuatkan kite tak de tenage en.
4 of us pegang tgn same2.gile kuat genggam.
then aku kena tenangkn member aku tu.
mule2 sorang siswi jerit,tak lame lepas tu ade sorang lagi dan maken lame maken bertambh sampai tak cukup tgn utk senior control benda tu.
lastly around 9pm siswi bole balek dorm.
haih..finally dpt tido awal.
esoknye di arah bgun kul 7pgi.
supposed 7 laa.
tapi kul 4 bgun utk mandi.
dpt tahu kul 7 baru kumpul,ape lgi sambung tido.then terlajak sampai 7.30.
muadz lagi terok.
bole die bgun kul 10pgi pagi tadii.haha!

moment tak leh blah and kelakar.
semalam we hve amanat naib canselor live from induk uitm.
dgn rase excited aku duk baris depan sekali.
kat pentas of course la pensyarah2 dgn naib pengarah kampus rite
memule memang tak ngantok.
tapi lame2 bile duk tgk skrin besar tuu dgn sedikit dongakan
aku boleh terhanggok ke belakang then immedietly terjage then teros tutup muke
kalu orang perasan memang malu gilee!

aku rase aku telah di aim oleh ketua CO(senior,biro minggu destini siswa.)
kiteorg dilarang gune phone dlm dewan
so ade 1 hari tu..biase la degil en..
aku gune then tekantoi dgn ketua tuu
then direct je die sebut die tahu ade yg tgh gune phone and org tuu die ade pandng
before that aku pndg die then nmpk die pandg aku
gile arr...harini je mase ekspo die nampak aku then die pandng semacam
gile tenung macam gile bersalah lah aku neyy
ergh.gile sial.pikir aku takot la.poyo gile la doe.
bukan aku sorang je okey buat benda yg sangad seolah bersalah tuu.
tolong la doe.aku pikir aku junior je.kalau takk...
memang aku lawan mate kaw2 dgn die.
ingat aku heran ke nyah.

the last day,pagi tadi ade slide sepanjng minggu destini nie
fuhh.lega tak de gmbr aku tetido time ceramah
sebab bile ade 9 ceramah dlm sepanjang minggu tu, 7 kali aku tido
yg aku perasan 2-3 kali gmbr aku diambil time tido
tapi naseb baekk...
malu kalu ade muke aku kt skrin sebesar dewan tu.

sepanjng orientasi nie.aku memang weak sangadd.
nk sembang,member tu langsung ta best dibuat sembang.
gile ta best doe.ergh!tak tahu la na ckp macam mane.
bile aku bertanye, die tak pernah sure dgn jawapan die walau sekali pun.
trademark die, "kite kena paham","saling faham memahami."
aku pun angguk je la.
whats wrong with u la babe oii..
so, aku memang emosional gile.
asyik teringat didi ngan aisyah.
da la member tak de, jauh dgn famili.
ade tu ade.
tapi laki laa.takkan aku nk berkepit je ngan dieorg.
supposed aku bole lalui tu.
tapi tgk la situasi.
tido tak cukup,bdn penadd.

next week kelas start.
hope aku okey2 jee.
hope sangat2.. =)



damn.