December 31, 2011

Tak geli ke?

One of my friend wrote about this thing on her blog. dan secara kebetulannya masa ontheway pergi hospital tadi pun that is what yang aku perasan. aku pun tak tahu sama ada selama ni memang dia dah ada kat situ sepanjang jalan dan berlonggok kat tepi pokok atau pun baru baru ni dia baru wujud?

perkara yang lebih kurang sama masa pergi mandi pantai kat PD haritu. baru nak cecah laut tiba tiba ternampak.... urm.. I don't know if I should say it or not. bagi hint je lah.
benda itu sangat menjijikkan yang digunakan oleh si comel secara pakai dan buang. HAHA :D sumpah geli. oleh itu, instead of merugikan duit mama stay kat situ tapi tak mandi, kitaorang pergi sejauh yang boleh dari 'benda' itu dan mandi. omagaddd. I love you mama! *tibatiba -.-*
aku bukan jenis mudah phobia. cuma terkejut je 'benda' tu ada kat situ, and still aku mandi juga. ehemm. laut tu seluas lautan okey. perlu ke describe? buktinya aku masih hidup harini. =.='

kat PD. muka dua orang tengah tu mintak tapak tuu.

enough about that moment yang mengezutkan tuh.
sambung yang sepanjang ontheway pergi hospital. that is what I saw. sampah.
orang sebok pasal artis pakai seksi, kahwin muda nak kecoh, turunkan bendera ehem ehemm, budak hot sombong gile, ombak rindu tak habis habis, sampah masyarakat macam sampah. tapi benda yang paling simple in our life pun orang susah nak buat. buang sampah kat tong sampah.
jadi mak Jemah ber-gossip dengan angkatan jirannya cepat je kan. apa ada hal tambah dosa lagi sebakul.


I was thinking about how to settle this problem sepanjang tu. but hey. start dari diri kita dulu. some of parents kat luar sana tu langsung tak terapkan nilai murni macam
  • jangan buang sampah ikut tingkap kereta. 
  • simpan sampah dalam poket dulu, sampai rumah baru buang kalau tak jumpa tong sampah.
  • kutip sampah kalau jumpa.

lagi mengajar sebaliknya then buat depan anak lagi adalah. 
I just don't know macam mana kita boleh tak terfikir, macam mana nak hidup dengan keliling kita ada sampah. tak geli? panjang lagi ni kalau bebel. biarlah abang mata sepet kita yang cakap tentang benda ni.lebih menarikkan?  :)
kalau dah pernah tengok bolehlah tekan X yang hujung kanan tu. sekian. ;)







December 26, 2011

The First Three Days of my Midsem Holiday. :)

penyakit apalah ni tiba tiba tak kisah pun tinggalkan facebook dengan blogg. kalau dapat terus menerus macam ni pun bagus. :D tak ada rasa kesian dengan laptop yang tak dibuka. yess! ;DD




tapii..  :(





sebagai seorang student yang mengambil course Computer Science. dah memang sah sah lahhh laptop ni jadi kawan baik. susah senang bersama. seumur hidup memang bersama. -.-'



lokasi bercuti kali ni, instead of cold place. kitaorang pergi mandi laut!
tempat memang langsong tak best. :|  tapi selagi ada dengan family, semuanya ditanggung beress. :) I mean. seronoklah. I have fun with them. ;D




petang puas mandi laut, malam makan ikan bakar. dessert pula durian. ;DD
sumpah rasa macam nak keluar balik sebab terlalu kenyang. nak buat macam mana. kena habiskan kat belakang gerai tu gak. abah tak bagi bawa balik kat hotel. sedihh. :(  tak boleh nak menikmati durian tu sebijik sebijik *perlu ke?*. makan main sumbatt je.


classmate dah mula update status pasal assignment dan dah mula bertanya tanya. aku apa pon tak mula lagii. terlalu seronok spend time dengan family bagaikan dah lupa banyak kerja yang kena buat. sigh. *meruap muka.*  

December 22, 2011

It's time to double my stomach! yang already bloated tu. -.-

Assalamualaikum.

tak memahami kenapa kebelakangan ni aku always excited nak pergi tempat tempat yang membekalkan nasi minyak. macam gambar kat bawah ni.

"wahh..kenduri kahwin ada tempoyak dengan som tam!"  =.='


so yeah. last week pergi kenduri kahwin lagi. again weh. it's about KAHWIN.  kebelakangan ni pun banyak video video purposed. sangat lah sweet! at the same time membuatkan semua gadis gadis di luar mulai membayangkan how their beloved one will purposed them. aww...

hey! cuti ni pun ada kenduri lagii. ;DD mari menjamu selera dengan sirap limau! lagi. tak pernah bosan walau sekali. dah nama pun makan free. kihkihkih..

over betol. -,-


currently ada dekat bilik classmates. tak ada niat pun untuk tidur menetap disini malam ini. belum lagi terasa untuk jadi penetap asing. walaupun bilik ni ada katil kosong. niat cuma untuk menyiapkan assignment data struct yanggg..   macam.....   aa...     macam gitulah.

okey dah.


next week cuti kita update hari hari sampai lebam okeh. till next entry.
Enjoy your holiday. tangkap gambar banyak banyak! aku nak stalk.
Terima kasih. Assalamualaikum. :)

December 17, 2011

Bermula dari hilang calculator.

lepas wondering this whole week then finally terjawab. tak sia sia online dari petang sampai ke petang. =.='
I hope it won't happened again. and again. andd...again. because it hurt okey.
itu lah masalahnya bila masalah tu berpunca pada diri sendiri. nak buat apa pun takut.

I found that I became a kind of girl that I'm not supposed to be this lately.
That scary me and I'm hoping that I can control it. control myself.

kadang kadang bila kita okey yang ni, kita akan kurang pada yang ni.
dan bila kita mulai bagus pada yang ni, yang okey dulu tu terus makin hilang.
thats human. we're not perfect.
yet we still trying to be perfect in everything.

another thing yang dah lama aku perasan tapi baru nak mentioned sekarang sebab ia semakin obvious. orang yang tengah sedih selalu dengar lagu sedih memanjang. dulu tak layan pon lagu jiwang leleh ni. sekarang hah. bukak radio Muzik fm, Sinar fm. =.='
orang yang tengah baru sakan bercinta pulak kemain lagii dongdang lagu sayangg. *silaterasa* dengar lagu Kina Granis jee. HAHA :D


I wish they were here now.
so I can cry and laugh with soo hard with them.
I miss them. :'(

kepada orang petama yang meminjam bahu ni. :)
I'll pay your kindness but I don't know when. 
I hope it's not too late for me to say thanks and sorry for everything. again.
stay smile without me. it become easy each day. don't ever change it with tears.


p/s: never wonder I can be this emotional just because I lost my calculator. =.='

December 15, 2011

Aku. Kakak?

Assalamualaikum.

untuk pengetahuan anda semua yang tak tahulah.



aku anak sulung.




yeay!! =.='



dan secara terus terangnya dan sejujur jujurnya aku bukanlah kakak yang baik pun. *lagi statement berani* kalau dulu Puan Aini, mama saya lahh yang paling garang dalam rumah. and now akulah pemegang takhta tu. garang cam rimau. bagus. memang kawan aku pun panggil aku rimau belang sebab mata pink ni. bolehlah tukar nama sekarang. T.T

bila dah garang kau bayangkan je lah. siapa suka kakak yang garang? T.T tapi itu bukan satu masalah kepada adik adik saya yang gedik gedik itu. they know when I was angry it means I'm really really angry. itu bermaksud kesalahan yang dilakukan termaktub dalam akta yang menyebabkan hukuman paling berat. leteran dari kakak sampai kakak puas. terbaik bukan? >.<

sebagai kakak yang jauh dari adik adiknya, terasa pula macam aku ni anak tunggal. dan ini sangat tidak best. tak boleh nak buli mereka mereka. wait. aku balik rumah diaorang hah yang buli aku. :| terbalik kot.


dah kenapa tiba tiba cerita pasal kakak lah, rimau lah, akta lah?

saja nak bagi intro panjang lebar cenggitu. ;P  sebenarnya sebagai seorang kakak yang poyo dan perasan bagus *tiba tiba baik sangat mengaku sendiri*, aku nak promote adik aku yang seorang ni, Ain Nadhirah. bukan nak promote buat jadi calon isteri korang okeyy. memang tak ada kerja aku nak promote kat blogg. ni budakk lagi ni. nak promote blog dia. ada dua blog. one of it is about her daily life and the other blog ni sesuai kepada mereka yang suka membaca cerita.   I don't even read it.    YET.  ;P     but I believe her story was not bad. gilee tak best. bilik penoh dengan macam macam novel wehh. -,-


Ain Nadhirah's Blog


so. do visit her blog and if you want..if you want-lah. be her follower for those who have account okey.  >.<
thats all I guess. 

thank you! thank you! thank you! sebab blogwalking blog dia okeyy. :)
till next entry. selamat malam dan salam. :)





December 12, 2011

GreenRed


Assalamualaikum.

saja nak tayang shawls yang baru dibeli. ahakks. :D
okeybye.

December 11, 2011

Social Network | Menyedihkan. Masih Lagi Ada Lelaki Macam Ni.

Dulu bila tahu je ada new social network, teros terkedek kedek nak buat account. lepas tu melambaklah email dengan notification friend request, birthday, game request and so on dari Myspace, Tagged, Friendster, Pagii dan of course Facebook. :)

kebelakangan ni Facebook semakin membosankan. silalah setuju dengan statement berani mati aku ni sebab ramai dah pun yang post status macam tu kat facebook mereka. so, daripada menghadap facebook yang penuh dengan orang yang hot hot belaka dan yang agak sombong *lagi satu statement berani mati* , aku pun beralih dan buka balik semua account kat social network yang aku ada.


Myspace memang tak akan berubah lepas kewujudan Facebook. lebih membosankan. okey, next!


Friendster. dari dulu aku tak reti nak main bendalah ni. friends pun ciput. tak best langsung. next!


Tagged. jeng jeng jengg. famous amos betol aku kat tagged. ececehh..perasan perasan. -,-
dann. penoh dengan lelaki yang 'kekurangan kasih sayang'. kalau single tak jadi masalah. panjang sikit list aku. tapi masalahnya perangai tak senonoh. gambar gambar yang membuatkan aku kena sediakan baldi awal awal tiap kali nak check friend request. bukan sebab tak handsome or seangkatan dengannya okey. ingat aku ni gila bajet hot ke Jah. ish ish ishh.. sesungguhnya saya tidak menuju ke arah itu. cewah cewahhh.. =.='

gambar mereka sangat 18XX. buta ke apa diaorang tu pergi add aku. tak nampak default picture aku ke. ke tersilap tengok default picture aku pakai short dengan tube. berlagak macam mat saleh sungguh nak bergambar macam haramm tuh.

lepas tu Senah. tak habis lagi niii gossip sakan. haritu bukak Myspace ada mamat mana entah hantar message yang mintak tapak kaki yang melekat dengan taik kucing. bila agak aktif dekat Tagged. agak banyak yang hantar message yang lebih extreme. ada satu message ni yang buat aku rasa tersangatlah bengang tahap bangang.


Az: awakk nk kiss hihi
aku : Assalamualaikum.
Az: wsalmmm
Az: awak ade pnglam s*** x nk kngsi ngn awak la
aku : benda kalau dah tahu dosa buat apa nak buat.
Az: tanye jer..


mengapa mengapaaa.. macam haram lah perangai. dah lah default picture nampak clear gila gila muka dia. berani dia tanya soalan macam tu. itu pun lepas bagi salam still lagi berani tanya soalan gila tu. nama je kerja engineer. pikiran letak kat lutut. sia sia je belajar tinggi . tukarlah ic tuh. jangan nak mengaku orang melayu. apatah lagi mengaku agama Islam. bangsa dengan agama tak rugi apa pun bila kurang orang macam tu.

sebab tu everytime bila orang tegur say Hye kat tagged aku mesti bagi salam. yang gambar tak senonoh tu free free je dapat message tazkirah pendek aku. saya memang suka sakitkan hati orang yang tak sedar diri tak berpijak di bumi yang nyata macam tu. kadang tu menunggu gak. ada tak yang berani nak lawan balik. kalau berani siap siap lah teguhkan hati dengan kata kata yang berdesing dari aku. dah terang tang tang salah, berangan nak pertahankan diri.

tapi tak semua orang kat Tagged macam tu. some of them tersangat baik. :) some of them macam yang aku tulis kat atas ni.

menggeleng kepala sampai naik teleng bila tahu ramai lagi orang orang macam tu. bila orang sibok mengutuk luaran orang lain, semua tak sedar ramai lagi dalaman mereka yang makin membusuk. terlupa lah tu letak kat mana 'malu' diaorang.

muka kalau tak boleh blah tak apa. asalkan ada adab. ni tak. dua dua hancur. -,-


dan. muka kalau HOT buat apa. baik cari yang hati 'HOT'.  :)

December 10, 2011

Kawan, Couple & Ex.

Attention: entry yang tersangat panjang. ayat yang serius mintak tapak kadang kadang. 
boleh jadi kontroversi. ecehh... 
siapa terasa dipersilakan. dan juga agak berkias sedikit ayat yang diberi.


Aku tak adalah bagus dalam hal hal macam ni. apatah lagi nak expert but I will talking about this through all my experiences that I have and alos my friends experience. yea, yea aku tahu korang lagi banyak pengalaman. tak mo baca dah. pi blogwalking blog laen. *merajukk.*

perangai macam apa je kan. kita simpan dalam poket perangai yang macam mintak tapak tuh.

okey mula mula tanya lah aku pernah couple dengan jenis macam mana je. ;D



tak mo tanya ponn!





suka sangat buat aku touching tengah hari buta nii. T.T aku pun malas nak list banyak banyak ni. tapi yang penting macam macam jenislah luaran dan dalaman. still it doesn't mean I'm the expert of this thing.
let we start okey.


Ex tak nak kawan dengan kitee.
paling pantang bila orang yang dulu pernah ada relationship, break up then dia tak boleh terima hubungan tu diganti dengan kawan. paling kutuk habes. memang setiap orang ada hak. tapi tak rasa ke macam tak matang langsung perangai cenggituh.
apa salahnya berkawan? dulu berkasih kasihan mahu pula. manja manja nak. bila nak kawan je tak mo. maaflah aku tak paham. be matured, be matured.
bila wujud orang macam tu aku malas nak tanya banyak banyak. iya kan je. tak pernah pun ngidam nak berkawan dengan orang macam tu. buat aku tertanya tanya macam mana boleh kenal orang tu.


Couple haramm!
ada yang sebelum ni bila tahu ada kawan yang couple terus kena kat situ juga kawan tu diceramah. couple haram! Alhamdulillah ada yang mengingatkan kita dan masih ada yang berani tampil untuk menasihati kawan dia. :)
bila orang yang ceramah tu jumpa kekasih hati dan couple hilang teros haram dia. =.=' tiap tiap masa update status tentang cinta. ni betul betul mintak tapak.

kadang ada yang dulu nasihat kawan jangan macam tu. tak elok. konon risaulah. tapi bila dia buat tak apa pula. siap marah orang kalau halang dia. you should know better-lah than your friends when they don't like you do that.


Bekas aku kau amek? huh.
sesetengah orang tak boleh terima kalau kawan dia couple dengan ex-boyfriend/ex-girlfriend dia. orang kata macam ambil bekas orang lain. =.=' tak rasa macam ayat tu menuju ke satu persepsi ke? persepsi negatif. meh aku ulang. ambil bekas orang lain. siap bold lagi. faham dah kan? ke aku yang berfikiran jauh sangat. kalau ada orang macam tu gelak je lah. korang lebih kenal lagi ex korang tu dari kawan korang tu kan. buruk baik dia. jap. aku ni macam suruh orang gelak kat aku je. T.T *terasasendiri* kisah lama. :)


Mama cium tangan papa.
some couple sangat Islamik. mengingatkan pasangannya untuk menuju ke jalan yang benar. Alhamdulillah. tapi yeaa... mesti ada tapi. at the same time couple dia bukan jenis yang Islamik. I mean melebihi had yang dibenarkan. bukan lebih sikit. lebih tahap yang lebihh lah. buat fikiran aku short kejap tahu orang macam ni. siap kalau dah habis date mintak salam cium tangan. kes cium tangan ni I've been through this and aku sangat blank bila tiba tiba je kena macam tu. aku blurr. one of the reason why I change my mind about those guy yang begini cara dia and boleh teka apa pengakhirannya kan. kalau dah kahwin kan baru sweet. :)

seriously aku geli panggilan mama and papa tu. dah berangan nak anak sangat ke? sila buat secara halal.



Buah hati lagi penting dari kawan.
this should be at the top of the list sebenarnya. aku paling benci. aku dah tanya dan ramai yang bercerita kat aku tentang ni. tentang apa apa hal pentingkan kekasih. lupa kawan. tentang tinggalkan kawan sebab kekasih hati dia. masa diperuntukkan lebih kepada kekasih hati. kawan bila perlu je. they said that is a normal thing. tinggalkan yang dah kenal bertahun untuk orang yang baru  kenal berbulan.
diaorang bosan kot kan sebab menghadap dan melayan orang yang sama bertahun tahun. jumpa yang baru apa lagi. pecutlah kan.
perangai macam haramm.

those yang perangai macam ni. If your lover is not only your couple but also someone that you can share everything and anything then it shouldn't be a problem for you not to search your friends back.

December 8, 2011

Pengacara Muda Final. Anna Raffali 2 | Journal: Sedih. :'(

Assalamualaikum. :)

As what I wrote yesterday about the Pengacara Muda Final. Mari mari cuci mata lihat gambar yang sempat tangkap semalam. :)  tapi gambar Anna Raffali dari jauh je lah dapat tangkap. sebab aku bukan duduk seat VIP. and surely aku tak macam budak lelaki psycho yang tak tahu segan berdiri dekat dekat dengan Anna Raffali atas pentas. seriously psycho. memalukan kampus betol. urgh.


tayang tiket. ;D
artis kampus kami. ;D
boleh teka siapa bukan?
ANNA RAFFALI :)
she soo cute that night.
pemenang diumumkan.
untunglah jadi DJ radio perak fm. =.='
tak naik pentas tapi nak posing jugee. ;)

cukup cukup about last night. harini pulak punya cerita. macam macam emosi yang timbul. hot story ni Jah. tak lah hot mana pun sebenaqnya. ;P

bangun awal tak macam biasa pagi ni. semangat nak datang kelas pukul 8 pagi. 7.45 dah tercacak depan lab komputer. lab dibuka then muka happy jee dapat duduk depan dengan yang lain. ;D dapat bayangkan kan? macam ala ala kanak kanak riang gituu lah.
online duluu. baca segala status melambak dekat facebook. tepat pukul 8 lecturer masuk tapi pelik kami berempat je yang ada dalam kelas.


teka teka apa jadi...




rupanya kelas batal pagi tu. =.='  amek kau punya semangat nak datang kelas. lecturer datang pun sebab nak check takut student ada yang tak tahu.


macam haramm. terasa macam dipinggirkan okeyy. sebab terasa sedih sangadd terus mengada nak mengadu kat orang. haha :D *ni lagi macam haram -,- * tapi serious rasa sedih gile. silalah memahami.

dah sedih tu, terus timbul idea nak lepaskan kesedihan dan kegeraman pada sesuatu yang tak boleh dipisahkan dengan siapa siapa.



shopping!!




memang shopping sakan. macamlah nak beli barang dapur pergi shopping dekat tesco. muka sedih ditopengkan dengan muka gangster berlagak macam orang ponteng kelas. padahal kelas cancel. pathetic pathetic. -,-

muka sedih je kann.
teruja first time naik bas kampus kosong.
sorang duduk dua seat. tamak.



dah lah baju oren. nak beli oren.
oren orenn.. =.='
tafsirkan gambar ni. ;P
King's Egg Tart! XD

masing masing muka kepenatan.
okey dah puas shopping dan update blog. nak pergi kelas pukul 4 pula.
bye! dan salam. :)

December 7, 2011

Assignment, Sebiji Macam Blog Aku. | Anna Raffali

Assalamualaikum.

Sekarang jadi terbiasa pula untuk tidak online dan menggunakan masa yang ada untuk tidoo. :)

eh. bukan kata tak tidur siang ke kan? cerita ke***g ke apa ni? propaganda kah?  =.='

jangan cepat melatah broo. duduk kat kampus ni bukan mudah untuk dapat tidur yang mencukupi. tahu tak kenapa bro? sebab pagi sampai petang ada kelas. malam untuk meluangkan masa beratur panjang berjela jelaa untuk mengutip stiker dann bertungkus lumus menyiapkan assignment. faham faham? so, the rest of my free time tu digunakan lah untuk memejam mata dan melayari mimpi pendek. >.<

last week kan. sangad excited bila dapat assignment web programming. ;D tapi sangat tidak best bila hujung minggu lepas balik rumah atas sebab tertentu dan terpaksa bersengkang mata sampai pukul tiga pagi mencari all the html code that I want to fill my wish about the web that I dream for. wanna see it?


Lala's Profile.
see at the right top: bendalah pink tu will display my email.
facebook icon: link to my real facebook.
blogspot icon: link to my blog.
you tube icon: link to Lala's Video. (third picture)
cupcake icon: link to Lala's Cake. (second picture)
mp3: Valentine by Kina Granis.  :)
gambar bajet comel yang marquee.
Lala's Cake.
the same thing goes to bendalah biru at the right top.
myspace icon: link to Lala's Profile. (first picture)
mp3: Bunfire by Rosie and Me.

Lala's Video.
mp3: Gravity by Pixie Lott.
page that will display all my last semester video assignment for multimedia.

there. sebijik sejebon macam blogg aku ni kan? but it doesn't mean aku copy all the html from my blog ni okeh. =.=' setakat macam tu tak adalah aku tidur sampai pukul tiga pagi tuu. semua cari sendiri tauu. *bangga bangga*
kenapa bersusah payah? sebab takot nanti lecturer tanya then tak tahu apa or teragak agak about the function for the html tu. nampak tak permainan dia di situ?  ;)

actually almost all the html that I've been using for all my web page tu actually already learn by myself masa ada myspace dulu. dulu suka sangat godek myspace punya page tuhh sebab boleh edit sendiri anything that you want. best best! >.<   after that lupa sebab kemunculan facebook yang more simple and popular. popular tu Jahh.

anyway, maybe that's all for my entry ni. ouh yeah, teringat. tonight I will be going watch Anna Raffali performance for our Pengacara Muda competition. pandai depaa nak tarik orang datang. jemput artiss. tapiii aku tak minat pun Anna Raffali tu.




dah tak minat kenapa pergi? wondering wondering? *angkat angkat kening*

it's all about the sticker lah dear. nampak ayat berjela jela yang ending dia negeri perak tuh? potong garisan putus putus tu dan itulah stiker kami di kampus ini. bezanya selalunya tak perlu potong potong ni. sebab beli tiket dapat sticker, tu kena potong.

habisdahmembebel.nantikitabebelbanyakbanyaklagiokey.salam. :)

December 5, 2011

Makan Nasi Minyak Semenyih. :)

Assalamualaikum.

Mentang mentang balik rumah haritu sampai terlebih dos bahagia teros tak ingat blogg kannn. kalau selalu update pun bosan juge. marilah tebus kembali.

tengah tengok entry blogg yang lama lama untuk assignment web programming terjumpa pula satu entry ni yang mengingatkan perasaan berbelah bahagi aku masa semester dua dulu. melibatkan pemilihan antara dua orang yang terpenting. XD tapi ceq tak publish pun sebab tahu dua orang tu akan baca. :)

anyway, sebelum balik kampus semalam rezeki ceq makan nasi minyak. XD asal balik je rumah mesti kebetulan ada sepupu yang kahwin. serious aku pun tak tahu sepupu aku nak kahwin. family pun baru dapat kad kahwin two weeks ago. aku yang kat kampus ni lagi lah tak tahu apa apa.

kat majlis, adik adik yang lain tak tahu bila masa pulak pandai nak malu malu makan banyak. muka aku jugaklah yang amek nasi banyak. -,- pantanglah kalau jumpa nasi orang kahwin. ;) lalala~




disebabkan berkejar masa nak balik kampus, tak sempat nak tengok pengantin pakai baju pengantin. T.T
sedihkan cerita saya? =.='

nak tengok pengantinnya?

oppsss. in pengantin lama.
tak ada gambar pengantin. nama je pergi majlis kahwin. ;P

okeylah. kebelakangan ni asyik post pendek pendek je sebab sibuk sikit dengan kampus. bukan buat buat sibok okeyy. =.='


habis dah entry ni. salam. :)

muka macam haremm.

December 3, 2011

Terlebih Dos Bahagia. :)

Assalamualaikum.

XD  <-- muka yang teramat bahagia.


faham faham je lah kenapa bahagia sangat tuh.


:)


eh. still senyum lagi. await? hang dah jumpa kekasih baru kaa? ehem!! kalau ceq jumpaa pakwe baru, tak do ehh nak sebahagia camnih. :) ceq ada kat rumah nii. hihi! ;D

walaupun dapat duk rumah satu hari setengah jee. tapi heaven sangadd. :) padahal kalau duk rumah macam macam kerja kena buat. sapu rumah. cuci pinggan. lipat kain. sebabnya..
dapat teropong abe hensem depan rumah. ;D haha! gurau je lah. don't take it serious okeyy. -,- depan rumah aku tak ada rumah. ada jalan je okeh. =.='

sebab kenapa suka balik rumah? sebab..


Rumahku, syurgaku :)



lepastukan..kan kann..balik rumah je dapat makan sedap. pukul 6 pagi adik adik yang lain dah bangun. excited nak pergi Family Day dekat Sunway Lagoon. aku tak pergi sebab ada hal.
jumpa dekat Giant Shah Alam dan muka masing masing kepenatan dan kesedihan tak dapat mandi kolam sebab terlalu crowded. cian cian. selamat aku tak pergi. hikhikss.. mama pujuk mereka mereka makan pizza untuk menceriakan kembali muka yang masam mencuka itu. :)









dah. tak tahu nak type apa dah sebab dah terliur sangad tengok abah bukak durian.
okey. bye!
salam. :)

November 30, 2011

Masuk Kelas Baru.

Assalamualaikum.

Semalam sumpahh busy. wait. sepatutnya sekarang pun tengah busy. kena salin balik segala nota yang lecturer bagi tadi sebab tersalah bawa buku. nota yang berjela jela tu kann. nota kelas sebelumnya pun kena salin dari kawan baru sebab ni baru first class masuk.



whatt?!!
dah minggu kedua ni baru first class?? 
apo ni cik qila uittt.
terok bebebor perangai hang.



aku tukar kelaslah sebab tak nak clash dengan subject yang lain. suka betul kan berfikiran negatif terhadap diri saya yang baik pluss sangat sangat baik nii. -,-

sedih sikit sebab tadi sorang sorang je dalam kelas. tak ada kenal rapat dengan siapa siapa. bila budak budak kelas tu masuk dengan muka terkejut tengok muka aku yang depa tak pernah lihat, aku buat muka tak bersalah jee. muka innocent. pandaikan saya berlakon. :)

okey okey. mahu pergi salin nota. dah habis ngadu dah.

wahai facebook dan blogg. cukup cukuplah goda saya.
sekian terima kasih. :)
Salam.


p/s: status kat facebook kadang2 tidak menggambarkan mood yea. mekaceh. :)



November 28, 2011

Jodoh Saya Yang Hot. :)

Assalamualaikum.

second entry for today. wajib okehh bagi menunjukkan aku bosan bagai nak tidur jee. tapi aku tak suka tidur ketika hari cerah. jadi kesimpulannyaa...apa yek? lupa dah.

tadi baru je lepas makan lunch bungkus dengan roomates. sekarang dah tak main bekas makanan polistren. ada bekas makanan kertas je. Alhamdulillah.. tempat makan kat sini dah ada kesedaran. ececehh..
tengah makan tiba tiba terkeluar cerita pasal jodoh sayee.



jodoh???  




 >.<   *kelip kelip mata masuk habuk* 





everyone have their own jodohkann. jodoh yang dimaksudkan di sini sebenarnya someone that you like. kira macam minad gitu gitu lahh. lepastu bila tiap kali terserempak je time tu lah tiba tiba control cun dan ayu. HAHA :D errr...aku sorang je ke macam tu? =.='

but puhleaseeee...aku tak ada control pun bila terjumpa dia okehh. dah nama pun minad. sekadar minad macam minad artis jehh. dia terlalu HOT untuk didekati. sumpahh dia HOT. sebab selalu nampak dia mesti pakai warna warna hot. warna merah. curlass gitu Jah.
I always telling my friends kalau dapat jadi awek dia tak rugi aku. kenapa tak rugi? sebab dia HOT ke? nope. sebab...


  • tak perlu aku pening beli handbag. pinjam dia punya je.
  • selendang dia pun aku boleh pinjam.
  • tak payah buang duit beli contact lens. dia ada.



pandaikan sayaa? ;P *pandai kepala hangguk*



orang kalau tak dapat apa dia nak jadilah macam aku ni kannn. ngutuk orang. haha ;D
aku tak kutuklah. aku berkata perkara yang betul. :)
aku percaya dia bukan spesies dua alam even though handbag dia lagi banyak dari aku. -,- dia cuma seorang lelaki yang terlebih pandai bergaya. itu je. dan dann yang penting he didn't wearing any make up. tak macam hot model kampus aku, Iris. he's soo beautiful. XD *you know what i mean right?*


muka jodoh saya macam ni lahh!
♥.


ingat lagi neh first time terjumpa dia sem lepas. masa tu malam and he wearing black tshirt dengan jeans lusuh. lepas selidik punya selidik dapat tahu sesuatu. habis member semua gelakkan aku. rupanya dia student part one. =.=' pandai aku pilih.

sekarang dah tua tak mo lah macam duluu macam kat sekolah. kalau kat sekolah direct terus bagitahu,




"aku suka kau." 





sikalangg haa..tak mungkin tiap kali minad kat seorang tiap kali tu nak bagitahukan. tamak haloba sungguh diri mu ituhh. dulu boleh main main, kini kita ciyes ciyess je. sebab usia semakin bertambah iaitu bersamaan dengan semakin tua.


tak nak lah boiprenn muka hensem. mereka perasan.



kita cari hati yang hensem je sudah. ;)







Bila ada juga yang berani kacau tidur aku.

selalu sangat benda yang kita tak suka itu lah benda yang akan terjadi pada kita. macam semalam aku baru update status kat facebook,





pukul dua belass malam dah malas nak online dan dah puas dikalahkan oleh komputer bila main chess titans terus shut down lappy nih then sumbat telinga dengar radio dan cuba tidur. cuba dan cuba dan cubaa.. dah setengah jam lebih duk golek golek atas katil tapi tak mahu even though lagu malam tadi semua lagu belaian jiwa belaka tetap tak boleh tidur. cabut ear phone dan mencuba lagi. tengah baru nak masuk alam mimpi tiba tiba ada orang call. I hate it when people make a noise when I'm trying to sleep so I don't want to do the same thing to my roomates. baik kan aku? >.<
cepat cepat angkat call yang tidak bernama tu. ingatkan penting sangadd lah kan. teka teka siapa. ;D







seseorang yang tengah bosan dan tiada kerja.













dia cuba nak borak dengan aku kerana dia kebosanan. tak layan pun sebab aku tengah mamai. tak sampai tiga minit macam tu dia kononnye lah faham aku tengah ngantuk so we ended up our conversation yang tak ada apa apa tuh. aku tengok jam.





pukul 1.15!!!!





sakitnya hati memang tak terkata. untuk pengetahuan aku memang ada kes dengan budakk yang tengah bosan tu. orang yang sama aku marah marah sebab dia tak reti nak hormat orang lain. and he still have a gut to call me again??? aku text dia jangan call aku malam malam lagi. he replies, "marah lettew..oraite."
perangai macam haramm.

lepastu aku tak tahu berapa lama masa yang aku ambil untuk tidur balik. seriously macam nak call dia balik then marah gila gila. tapi buang tenaga dengan credit aku je nanti.
siapp kalau aku jumpa kau. aku tenung tenungggg kau dengan mata aku kale pink nih! *menyeramkanlah konon*

November 27, 2011

Facebook Pada Saya.

Assalamualaikum.

Hari ni macam semalam dan semalam. bangun awal awal pagi breakfast depan laptop then bila dah bosan sangat tidur balik. the same thing I will do for tomorrow I guess. ouh yeah. semalam aku deactivated facebook. ingat nak teruskan. lepas tu dapat tahu tentang berita student Quantity Survey accident. terus online and post kat facebook. lepas dah post tu aku macamm...



aaa....









apa nak buat ni....





-,-"






apa sebabkah aku deactivated facebook tuh?

sebab facebook tu untuk connect with our friends. kan kan? but I didn't so what for-lah facebook tu. cuma setakat update kat status a few quotes yang sometimes menggambarkan perahsaan di hatihhhh dan stalk manusia manusia yang best untuk di stalk. itu sahaja. tapi lepas tu kan..



jeng jeng jengg...




even though I'm not in a friend list of this person, I always have interest to stalk that person facebook. so pagi tadi pun type-lah nama dia and search. pelik. facebook dia dah tiada. search nama girlfriend dia yang meletop letop tuhhh. serious awek dia sangat cun. rupanya they have some problem and then break up. senyuman sedikit meleret di bibir ku. :) sedikit je lah. I thought they will get married soon tapi rupanya tidak.. dari sini lah datangnya status aku yang pasal 'got the most beautiful girl but you cheat her' tu.

tak apa. she deserve for the best. abe kita tu memang dari dulu macam tu. tak pelik pun jadi macam tu. terkejut je dia dah dapat awek cun melecun tapi masih curang. amboiii. celupar betol mulut den. >.<

alaa.. dah tibai satu bungkus m&m pun perut berbunyik lagii. =.='

November 26, 2011

Puhh! Buruk Perangai! Aku.

It's quite fun actually when nobody have interested to our blogg. Bila dulu ada pembaca setia dan kini tidak lagi. I don't have to be worry about anyone feeling since I didn't connected with anyone sincee a few months ago except for my classmates-lah.

People would see me as a quiet type of girl tapi sebenarnya aku seseorang yang suka sangatt merungut. Uh! I got some idea. Things that I should type for tonight. jeng jeng jengg!



Perangai Buruk Aqilah Lala!



memang muka tak segan men-list-kan sendri perangai terok. habes nak hentam orang lain tak ada siapa. sekali sekala perasan diri terok why not bukan? at least aku sedorr lah jugaa dari dikatakan seorang yang tidak sedar diri.


  • suka merungut. sediakan telinga mendengar celoteh panjang aku.
  • mudah tersentuh. ouch! aku mudah emosi.
  • cepat marah. kalau mood tak elok tabahkan je lah hati dengan baran aku.
  • pendiam. sediakan list things to talk. kalau tak memanjang bunyi cengkerik.
  • unpredictable. kadang kadang aku suka menguji tanpa sebab.
  • cerewet bila shopping. u won't like to be my shopping partner. trust me.
  • keras kepala. tapi hati saya lembut. aww..
  • muka tak menggambarkan perasaan. sometimes.
  • bila terlebih berani I will said anything I want. in another words, sound-straight-to-the-point.


itu baru sikit. jadi tak best kawan dengan saya nii. Alhamdulillah.. sedar diri pun aku ni. 
seronoklah pula mengutuk diri sendiri. tak apa. dari tiap kali update entry asyik kutuk dan mengata orang sahaja. 

sangat menyentuh hati dengar lagu Adele, Someone Like You. :) 
radio memang memahami jiwa lara pendengarkan. 


Salam.

Pagi Berkabus.

Assalamualaikum.

wuarghh! bangun awal awal pagi tapi tak mo mandi. anak dara jenis apakah ni? kalau kat rumah jangan harap boleh buat macam ni. memang berdesing telinga kejap lagii. ;P

bakal mak mentua jangan risau. menantu mak mentua ni perangai terowkkss kat kampus je. kat rumah rajin haa. bagi je segala kerja, anak menantu akan kerjakan. kalau di-bibik-kan sekali pun tak apa. dah biasa dah diperlakukan begitu. :D


today breakfast.
malas nak jalan pergi uptown.


tentang entry yang lepas, selingan je tuhh. I'm cool babe. kadang kadang tuu biasalah kalau dah tahap bosan gaban mula lah emosi kejapp. It's nothing, just don't worry. *macam ada yang risaulah kan. -,- * 
seriously bosan sangadd. the only thing that I can think now, kumpul baju kotor banyak banyak lepas tu cuci. cuci guna tangan lah yeaa. tiba detik detik macam ni, perlulah kita membazirkan masa dengan tenaga secara lebih membazir. sebab dengan cara tu juga boleh selamatkan dua henggett syiling dari masuk ke dalam mesin bajuu. >.<

hari pun semakin terang. berkabus pula tu. kalau ada member nak ajak jogging pun best nih. XD tapi jangan haraplah kann. semua dah hilang entah ke mana. kalau ada pun kat kampus tak balik rumah mesti tengah mencipta peta baru dekat bantal. 

Insyallah I'll do anything that can give me some benefit untuk masa terluang ni. :) 
Selamat bercuti dan berseronok. Salam.

November 25, 2011

Stop Deny It!

I can't stop thinking about it or stop remembering about it. Everyone live their lives with soo happily knowing they have someone to depends of. Someone to cry with and someone to laugh with. I won't be this such a miserable if I never feels that feeling. Blaming to myself just make me feels like to run away and leave everything behind. Blaming to that people won't settle anything.
I once crying so hard when knowing that I'll probably losing him forever and pray to Allah if this is the best thing to happened then I can't do anything. Tawakkal and redha. Two years after that it happened again after he promised it won't happened again.




How easy people change. 




Congratulation. You are the only one that light my day everyday and after that covered the light in just one day.


Have a diary that full with his name. Don't know what to do with it.

Dik, Kain Terselak. Seksiii.

* semalam punya hanginn baru nak post. ;D *

uh!!! sakit mata!
download dosaa. 

tengah makan makan kat food court nampak cik adik serba merah dari atas ke bawah berbaju kebaya. comel comel. kecil kecil je orangnyaa. lepas tu pegang tisu control cun borak borak dengan kawan dia. kalau kena saman jangan nak sumpah seranah yea Mak Ngah. sebab tu pak guard tak bagi pelajar pakai kain terbelah belah. bila duduk terselak habis.

kalau tegur menegur pasal seksi seksi ni ada 2 reaksi je selalunya..

  • cepat cepat betulkan kain lepas tu jeling orang yang menegur.
  • buat tak reti lepas tu kutuk macam orang yang tegur tu bajet baguss.



nak memberi nasihat tak semestinya kena orang yang betul betul baguss.
kalau dah terlebih bagus kata bajet bagus pulak.
kalau kurang bagus kata poyo bagai hapee dah.

pemikiran memang mesti macam tu ke?


mak ngah pergi kelas pakai mini skirt je lah lain kali. dah alang alang nak bagi nampak kaki yang mulus dan licin tu kan. tapi tak bolehlah kan.. terlupa pula kampus kita nehh kolej laki perempuan dah lain lain. tempat makan pun asing asing laki perempuan. ni pulak nak pakai mini skirt. pakai lengan pendek nak pergi makan pun tak boleh kann. lupa pula yekk. tukar kampus je lah ngah.


.....................................................................................................................



aku jeles? mana tahu aku jeles ni dengan mak ngah tuu? takut lelaki pandang mak ngah je?
kantoi habis bersepah air muka aku.

ceth. tak ada nak jealous langsung pun lah. kalau lelaki nak pandang dia pun sikitt tak hairan. lelaki pandang orang kata rezeki masa kali pertama tu. ada yang menoleh dua tiga kali dah lain ceritanya tuu. ada yang memang pandang sekali tenung lama lama. ada gak yang pandang lepas tu habis kau mak ngah famous dalam blogg! lelaki pun ramai yang tulis pasal pemakaian perempuan sekarang. kau hengatt lelaki sekarang macam dolu dolu.

tak nak banyak pun. pakai sopan cukupp.
kita sama spesies. kau nak ke kena tegur dengan spesies yang lain then terlerai keayuan, menyerlah kemarahan? jatuh saham.

okey. sekian terima kasih.

*mak ngah di atas bukan untuk seorang je. siapa siapa yang patut lah.*

Journal: Cuti Yang Menyedihkan.

Assalamualaikum.


seperti yang lain lain mesti sangat berbahagia bila tak ada kelass. :D ber plus plus bahagianyaa bila hari isnin pun tak ada kelas. cuti! woot! woott!

tapi aku tak seperti yang lain lain. *kedengaran background music yang memilukan*
aku yang paling menyedihkan lahh. sobs sobss.. kawan yang seorang balik rumah. yang seorang busy dengan silat dia. lagi seorang plan nak pergi date tak jadi tapi ada debate kat shah alam. room mates seorang dah balik rumah, last minute semalam. yang seorang probably ada site visit. =.='

bayangkanlah duduk bilik sorang sorang..



baru seminggu kat kampus nii!



nak balik tapi next week pun memang kena balik sebab ada hal. kalau balik minggu ni pun then next week pun balik memang tak ada hal. tapi tiket bas pun dah habes. nak balik apabendanya. terperuk lah dalam bilik selama empat hari ni yeaa cik Qila.


tu lah nasib dapat kawan masing masing duduk area Perak. semua balik rumah.  :'(  tak cool lah korangg.


kalau duduk kat rumah banyak lah jugak benda yang boleh dibuat. duduk kat kampus ni apa je benda yang boleh.


I miss NERO!

salam.

November 22, 2011

Temankan Saya Okey? :)

Assalamualaikum.

reading others blogg is in my list of favourite things to do selain dari 
  • merepek dalam blog sendiri, 
  • online fesbuk, 
  • reading almost every news feed dekat fesbuk tuh. but I will skip the part yang suka mencarut orang tuh. 
  • bangun awal rasa udara pagi, 
  • perhati orangg..

tu some of the list-lah.
kadang kadang bila dah terlalu bosan mula pilih any one of my friends blog then baca yang oldest entry sambil sambil menolong membersihkan dan meniupkan sikit habuk dalam blog diaorang tuh. -,-  dari sini dah boleh nampak dahh betapa tak ada kerja cik Qila ni.

obviously yang selalu rajin menghupdateee blog  tu aku lah kan. this is one of my way to keep my memory. I'm not good in remembering. sebab tu agak penting untuk aku update blog supaya boleh dibaca kembali bila tangan semakin berkedut dan berketar.  :) dan juga gelak dengan gigi palsu membaca entry yang sangat tak matang dan suka perli orang. =.='

harap masa tu ada yang disayangi di sisi menemankan aku untuk baca semua entry.  :')

terlalu sweet?
yang ni apa macam??



okeyyy, tu je. pendeknyee entry kali ini. :)
salam.



Semua Tidur Lena Kerana Skuad HM. :)

Assalamualaikum.

apa ni kau? tiba tiba post pasal bola. peminadd bola ke??? ;P

semalam confirm confirm semua tidur dengan nyenyak dan lena bila Malaysia menang. Alhamdulillah.  :) termasuklah aku tuu sampai pagi tadi pun rasa tak nak bangun dari katil sebab kelas start pukul 10pagi. seronoknya alahai!


gol pertama. ;D

mula mula memang macam tak ada harapan. biarpun semangat agak pudar, tapi seronok tengok Khairul Fahmi Che Mat, Apek yang asal dari Kelantan tu tangkap bola. seriously tabikk dengan dia bila almost every time Indon nak jaringkan dia dapat tangkap. tak kurang hebat pemain yang lain lain. :)


nampak tak betapa semangadd nya aku sampai duduk barisan depan.
(^^,)v


ada yang kata Reff makan rasuah. ada yang kata Reff okeyy.
kadang kadang bila tengok, macam main jampi pun ada. HAHA :D
mentang mentang dah menang boleh gelak lah kan. cuba kalau kalah. mahu tak dihambur dengan kata kata kesatt. memang kena halau semua Indon.
tapi ni sukan. perlawanan. pertandingan. tak elok lah nak amek hatii. ;P

ouh yeah. mungkin anda berminat untuk baca entry Solihin Zubir when he copied and pasted about what fans of Garuda said when they defeated by our squad and what others comment on that status.
-->  Apa Makan Harimau Muda? What The Fakri?

teruja semacam je kann? aku pun tak sangka aku boleh join orang tengok bola sebenarnya. =.='
but it's fun. terlalu seronok sampai tak ada suara.

last but not least, *even though dah tak ada BEL perlu kita apply yeaa.*





TAHNIAH HARIMAU MALAYA!




again, seriously. aku post pasal bola? o.O
salam.

November 19, 2011

Sampai Kampus Dah! :'(

Assalamualaikum. :)

Akhirnya hari yang tak mahu dan tak teringin pun untuk tunggu telah tiba. hari pulang ke kampus. :'( dan currently ada kat kampus pun sekarang. rasa nak patah balik jee. agak agak boleh tak? mama bagi tak agaknya? soalan yang tak perlu ditanya pun sebenarnya. soalan yang nak mintak tenungan tajam dari mama.


kali ni post tak dapat nak upload gambar sebab guna laptop abah. memang ada gambarlah kann. penuh dengan microsoft office dengan excel jee. =.='

anyway, sangat bersyukur sekarang sebab lepas je post yang luahan hati yang jiwang berkarat tuuu.. aishh. macam mana nak ngadap muka kawan kawan pasni lepas post luahan getaran jiwa tuu. alahh. bukan diaorang baca pun. okey okeyy. macam tu lah caranya nak tenangkan hati. -,- sambung balik. lepas post tuu je terus rasa macam okey.  :) Alhamdulillah..

semester baru kali ni macam sem yang lepas lepas. tak nak berharap apa apa pun. aku memang penakut untuk mengharap sesuatu. penakut yang takut nak meghadapi risiko tidak dapat apa yang diharapkan. tapi kita percaya semua tu ada baiknya. Insyallah..

dah lah. banyak sangat bebelan. esok duduk bilik sorang sorang boleh bebel lagi banyak berserta dengan gambar. jaga diri masing masing okey. peringatan untuk aku juga. :)

salam.

November 18, 2011

Moist Cake with Hot Chocolate. :)

Assalamualaikum. :)

sebelum balik kampus esok, habis satu rumah dah dibersih dan digilap. eh. tak lah satu rumah. dapur jee. XD
dan sebelum balik kampus, takut nanti terindu rindu nak bake cake so buatlah cake sendiri punya resepi. yang peliknya, bila ikot resepi bulat bulat. tak pernah nak menjadinya. kalau reka sendiri punya resepi menjadi pula. =.='


Chocolate Chip with Peanut Cake Lala. 
haha! nama cake nak ada nama sendiri je kann. padahal orang dah berzaman dah buat cake macam ni. sekali sekala perasan pencipta resepi apa salahnya. XD
resepi memang gila simple. guna basic dan tambah ikot suka hati.

Chocolate Chip with Peanut Cake.

Bahan A.
  • Tepung 200gram
  • Telur 3 biji
  • Gula 150gram (tak suka manis boleh kurangkan.)
  • Butter 150gram
  • Baking Powder 1 tea spoon
  • Cooking Chocolate ikut suka rasa.

Bahan B.
  • Chocolate Chip
  • Crushed Peanuts (ikut suka nak hancur macam mana.)

cara caranya ialah, ecehh. berlagak chef wan. boleh masuk Masterchef macam ni. *berangan*
  1. lepas dah measure bahan bahan, asingkan putih telur. Cooking Chocolate tu potong halus halus macam serpihan. 
  2. putarkan putih telur dahulu sampai putih segebu gebunya macam krim.
  3. adunkan semua barang A termasuk kuning telur yang dah diasingkan kecuali coklat. make sure putar atau kacau betul betul sampai sebati. 
  4. dah sebati semua baru adunkan coklat.
  5. sapukan dalam loyang dengan mentega. tak nak sapu pun boleh. cuma bila sapu, kek senang nak dikeluarkan. 
  6. masukkan separuh dari adunan ke dalam loyang. taburkan bahan B kemudian masukkan lebihan adunan tadi.
  7. kemudian bakar. siappp! :D
soalan yang bakal ditanya.

Kenapa tiada essence vanilla?
since adik ku yang alergic dengan vanilla, sebab tu tak ada essence vanilla which untuk kurangkan rasa telur. dan sebab itu jugalah cuma guna 3 biji telur jee.  :) 

Kenapa kena putar putih telur sampai jadi macam krim?
mengikut dongeng, haha.. :D mengikut kata orang ramai, bila putar putih telur sampai jadi macam krim, kek akan naik dan lembut. 

sekarang pun baru lepas hujan. sejuk je rasa. makan dengan hot chocolate pun sedapp. :)
selamat mencuba! 

salam. :)


Si Sombong Tak Sedar Diri. | Packing.

mula mula sebab dah lama tak update kita tayang dulu muka Mak Jenah yang mulai malas nak update blog. kemalasan dia ini menyerlahkan lagi sifat kesombongan dia sebab dah lah kat fesbuk tak pernah tegur orang. blog dibiarkan berlalang.

ni lah Mak Jenah pemilik blog WOTS tuu.

*buat buat tak kenal diri sendiri lak kan. tak sedar diri betul.*
bila tersedar cuti lagi seminggu jeee, terus tak mo pandang blog pon. sombong betolkan.. adik adik yang lain pun baru habis final exam dan mula merajinkan diri untuk memonteng sekolah. ponteng sekolah??? even though dah habis periksa akhir kena pergi sekolah juga! tapi cuba lihat dari sudut positifnya. I got my chance to spend my time with my siblings. :)

minggu ni barulah rajin mencelikkan mata lebih awal dari selalunya semata untuk jogging dan main badminton dengan adik adik. sumpahh sakit satu badan. nampak sangat tak pernah nak bersukan sebelum ni. -,-
semalam baru kemas baju. barang barang yang nak bawa pun dah beli. sedih pula rasaa. :'(


Daia! Lupakan Yang Lain. XD

setiap kali nak mula semester baru mesti rasa macam semester pertama dulu. sedih bagai nak rak. belajar pula subjek yang tak pernah tahu apa benda. nak tahu subjek apa?


Computer Science


apa tu? menatang apakah tu? komputer dan sains? komputer ada proses photosynthesis kah? okey. melebih lebih. mula mula memang nangis almost everyday. ;P cengeng. nak cover diri punya pasal takut nanti result final terok. mengadulah kat mama dengan abah. kalau tak buat macam tu nanti diaorang ingat kita ni okeyy je kan. taktik tuh. taktikkk. Alhamdulillah result semester pertama lulus. :) lepas lepas tu kiokk. *kiok = teruk = kantoi*   =.=' taklah terok. tapi menurunlah.

ouh. lepas kemas barang semalam terjumpa sesuatu. tiket wayang. yang setiap satunya ada kenangan dia tersendiri. :) kenangan tau. kenangannn. kenangan cuma tinggal kenangan. ingat tuhhh. ;P

hobi mengumpul tiket wayang. XD

lepas tu selongkar dompet. penoh dengan resit. patotlah dompet tebal. padahal duit nipis.


menunjukkan suka berbelanja banyak.
belanja barang dapurlahh.

CARS.
simpan dari tingkatan satu lagii masa pergi petrosains dengan besties. :')

my first Appointment Card. XD
okey. sampah dalam dompet pun boleh ditayangkan. kemudian batak pula menunjuk appointment card. memang blogger terunggulkannn. :D next appoinment lagi dua minggu. yeayy!! boleh balik.