February 28, 2011

no reason.

its 2.42 am now and u must be wondering, nape aku tak tido lagi sedangkan class aku start pukul 8am nanti. actually i was just take a nap like 2 hours tadi and when i wake up, people that im texting before i terr-tido is already sleep and i feels like to on my lappy and post something on my blogg with no reason.

okeyy. i wrote something then i delete it. i doing it again and over again.

i wish i can say it out loud now but i can't. i love to keep it. theres no wayy aku akan sebot sehingga tiba masenye. jeng jeng jengg.. hahaha! ala. korang ta payah berpura pura. mesti korang boleh teka punye. en? en?

February 26, 2011

sorok muka. malu !

bukak lagu Avenged Sevenfold dgn Lost Prophets untuk hilangkan rasa ngantuk.

Today is Festival Kolej (FESKO) day in my college. cewahhh. college aku sebot? pa pe je lah en. okey. so, there are too many activity that we can attend. 'we' in here is student-lah. the first activity is 'Jogging for Life' if im not mistaken. bermula pada pukul 7am supposed to be. last night bukan maen plan dengan roomates. kita bangun awal yeaa kawan kawan. sekali bangun lambat setengah jamm. memang rajin bebenar lah aku nak pergi. after that Faz, my the most taller and cute roomate asking me if i want to go to the fashion show. so we make our move to the dewan but the door is already closed. we waiting at outside sebab na amek sticker. tunggu dan tunggu. lastly dapat gak.

so, bermula lah sebuah kisah dongeng ini...

and then plan nak pergi derma darah. it's me yang nak pergi derma. :) it's not about sticker yang aku nak. tapi memang dah lama aku nak buad. dah lama berniat. tak ada sticker pon aku still akan nak derma. cewahhh.. again kepoyoan aku mula mengundang. and then bile tengah siap siap suddenly Arep calling me and asking me about Luqman and Wan sebab aku satu college dengan dieorg. aku cakapla tak tau. then Arep bagitau nak jumpe aku. aku macam tak amek port langsung. so aku bersiap dengan Faz. mengatur langkah ke cafe, tempat di janjikan. duduk and bual bual dengan Arep then bisik dengan Faz, "kita blah lah lepass member die datang." perlu ke aku tunggu lame lame en? Arep siap belikan air bandung untuk aku. trimass.. tak lama lepas tuu ada macam orang lahh menyanyi nyanyi lagu..

                         Happy Birthday to youuu... Happy birthday to youu...

eh, ehh.. ade orang celebrate birthday laa.. lepas tu tibe tibe ade sebijik cake diletakkan di depan aku. okey fine. memang aku tekejot and aku sorok muke aku dekat Faz. lepas tu nampak lah muke muke dalang kepada surprise tu. Bobo, Ebal dengan Fifi. malu gile! mana taknye. bebudak yang aku ta kenal yang lepak dekat cafe tu pun nyanyi lagu tu gakk. OMG. seriously korangg memang berjaya. tahniah ! so, again and again. thank you so much ! :') bobo was like, padan muke sebab kenakan aku masa birthday aku haritu. kan dah kena. HAHA!  my hand was shaking. camner na gi donate darah ney? hahaha..

selesai sahaja borak dan makan cake. arep, bo with ebal pergi teluk batik. fine la korang en. aku with faz pergi blood donation. lama beratur tapi aku rasa puas hati. suke suke ! haha.. gile.

February 25, 2011

kesungguhan.

setelah bertungkus lumus mengulang kembali bab bab yang telah dipelajari. belajar dengan penoh tekun dan setekun tekunnya. tidur lewat malam. study group dengan roomates. akhirnya.. semalam aku menduduki test calculus. pen , test pad dan kalkulator dikeluarkan dan diletak dengan kemas di atas meja yang telah dijarakkan. kertas ujian di edarkan tepat pada pukul 8.30 malam. dengan setengah confident aku jawab. senang soalan die tapi susah aku nak menjawabnye. ala, rileks sudaa. test one je pon. hahaha.. ;DD  first time le kelihatan aku sunggoh sunggoh na jawab test one. test one tuuu... (dengan mulot muncung bile menyebut tuu.)

yeahh. memang tajuk post aku skema kali nie..saja jee..

again kelas dibatalkan. memang happy sesangadnye lah hati nie. ingad nak balek next week. since kelas pon batal harini, memang next week kelas aku kena ganti lah and again aku tak dapat balek. ingad bole la celebrate special day dengan famili. celebrate sesorang je lahh nampaknye. sadis sunggoh cerita yang dikeutarakan nie. =.='     rindu gile dekat aisyah dengan didi. :'(

February 23, 2011

Semua orang jeles.

selepas habes kelas berjalan dengan agak lajuu ke unit keselamatan untuk membuad laporan, mengharungi hujan yang agak lebat pada haritu membayar duet kepada bendahari di HEP dan menunggu selama dua hari untuk menunggu pejabat kad pintar di buka akhirnya aku dapat. aku dapat kad Matriks baru! yeayy! semua orang jeles sebab gambar aku yang lebih senonoh daripada dieorang. almaklumlah. kad matriks dieorang gambar ditangkap ketika minggu orientasi. 

dengan muke penad + ta cukup tidoo + ta berbedak, hasilnya gambar pada kad matriks burokk

aku pulak entah macam mana kad matriks boleh hilang masa balek cuti haritu. so buad la yang baru daripada nanti kena denda 50 hengget dengan pak guard. grrr... yang bestnya lagi haritu tangkap gambar, haritu gak aku dapat kad matriks aku. best en? best en? so bole la tacap muke tu duluu. pakai bedak tebal tebal. hahaha.. melebih. bukan aku nak pegi interview jadik model ponn. model? one day kot. mesti korang cakap, euuwwww...  haha! okey. dah dah. teringad lak aku video kat u-tube the one yang about, 'euuww' tu. hahaha!  ;DD just kidding.

anyway. i'm missing someone right now. 
          i don't know why. i think i maybe.. falling for u..
 opss. ternyanyi lagu colbie caillat lak. :)

February 20, 2011

Tidak lama lagii.

mungkin penantian bakal berakhir atau mungkin penantian aku bakal berterusan tak lama lagi. aku tak tahu. korang tak tahu. cuma tuhan je lah yang tahu sebab Dia yang menentukan segalanya. aku pon dah penad nak mencarik. aku carik ke? woopppsss. sorry sikit. dieorang yang carik aku. hahaha.. tup tup ade lak yang tanpa sengaja boleh dikatakan aku yang carik. haha! anyway, it supposed to be surprise for me. i don't even know ape yang surprise-nye tuu. but hoping ape yang aku harap akan berlaku dan ape yang aku rasa tu semua hanya rasa was was jee. cannot wait untuk bagitau orang-orang yang aku sayangg. tapi perkara yang manis hanya berlaku kepada orang yang bersabar. ingat tu qila. okeyy. saya suke benda benda yang manes. jangan lah amek kemanisan tu dari saya! hahahaha.. ;DD

February 18, 2011

I miss u sayang.

memang layan gile lagu Handle With Care. :)

aku tak balik rumah minggu neyy. ini minggu ke-tiga aku tak balik and probably next week pon aku tak balek. aku baru baca post aku pasal my sayang's birthday. omg. rindu u sangad sangad dan ketat ketat sayang. i know u won't read this sebab u just read my blog when i told u to do so. we just meet each other sekali je tahun lepass. dengar tu. sekali sahaja. u will be graduate ta lama lagi right? so i want u to spend ur time for me. dengar ta? spend ur time. masa je sayang ku uii. bukan duet. i tak pandang duet u tu ponn. i miss to hold ur cute hand. i want to hugg u. want to see ur smile yang always cheer my dayy tu. i miss to laugh with u. we laugh because of stupid thingss. da lame i ta buad tu semua tau. with u i always laugh and smile. u are there when i need someone. u da ta contact i da kan. u da ade orang laen. ta pe. as long u happy. jangan biarkan dieorang buli u tau. i ta suke tengok u nanges or masamm. i will kill those yang buad u tu. that's my promise. heyy, bukan bunoh betol betol okey. bunoh means i kenakan dieorang balek. i know u already know this but i still want to remind u that i always here for u. just call me and i will make u laugh like always okey sayang. :) feeling like crying rite now. :')   i miss u and sayang u Yasmin !  oh, i miss u too Teah. :)

February 15, 2011

Confession

Roommates aku cakap apa yang aku lalui sekarang memang dah boleh dibuat novel daa. yupp. dengar tu.
N O V E L. 
penuh dengan konflik. dilemma. drama tak berapa sangad lah tapi ade lah jugakkan.

semalam, eh bukan semalam je. 3 malam yang lepas is like malam yang sangat  happy. yelahh. aku nie dah lame tak rasa happy en. asyik sedihh je. buat muke seposen tiap-tiap hari. orang tengok pon naek lemauu. ape yang aku tulis kat blog before this pon orang mesti akan cakap, apahal minah nie nak besedih je? ta de mood laen ke? dah lama dah pon diri ini men-single-kan diri. masa single mula-mula memang best.

Pagi     ; dimulakan dengan senyuman sebab dapat tidur yang cukop.
Malam ; seronoknya tak ada orang kacau memalam bebute neyy. boleh tidor on time.

lepas da lama tuu.

Pagi     ; ta de sape ke nak maen mesej dengan aku? bosan lak kredit ta abes-abes.
Malam ; mintak roommates hantar mesej kat handphone even duduk dalam satu bilik sebab kebosanan tahap     melampau.

hahaha. aku ta de la segile yang teramat gile macam tu. still boleh control. apa-ada-hal? tak mati pon cumaa.. aku dah kira-kira dah.

"Next year aku masok 20. Sekarang pon still tidak berpunya or in another word SINGLE. Kalau aku kawan dengan someone now it's like mengambil masa dalam sebulan untuk terima die more than friend. Lepastu jadi la teman yang mesra untuk tigaa ke empat taon. Kalau bertahan hubungannya kawen dalam umor dua puloh empatt. Kalau tak kawen menjelang umur 25 tahun. Alamakk. Macam dah tua gila rasanye mase tu. Sedara pon tak henti-henti bertanya, bila nak kawen? bila macik Limah na merasa nasik minyak nie? huhuee.. tension bole jadik gile."

Aku nak buad pengakuan yang tak-berapa-nak-berani-mati nie. Memang aku tengah berkawan with someone sekarang. Tapi banyak benda yang aku pikir sebelom dapat terima seseorang tu. Memang senang untuk membalas dengan berkata, "Ya, saya nak jadi gf u." Tapi sekarang aku terlalu mengambil serius dengan ayat tu. Leceh en?

February 11, 2011

Yesterday I was like; "Omg omg omg !"
Still I can't believe what happened yesterday. If I was an old Aqilah, I will smile, pretend like it's nothing and I will know how to deal with it. But without my conscious they become part of my life and it become so hard for me now. I asked to my friend about this. Whether I'm lucky or unlucky? She said I'm lucky. I can choose what I want. But my condition now is not for a lucky person actually. Believe me. But people always said, u have to take a lot of things. Bitter or bitteerrr, take it ! if u want it to come out as a good result. okey. I'm lying. It's not people but me that saying that. Haha.. :)  Okey. Anyway, I was really in dilemma. Sometimes I smile when I think of these things and sometimes I will be silent and make a face like I was thinking about something. Duhh.. Obviously I was thinking about this things. Okey-laa. Insyallah I will post about what happened actually next time. But for sure not for now. Wish me good luck. :)

February 10, 2011

It's a day full with love.

hari kasih Kekasih semaken dekat. have you make plan? how about me? sorry. aku ta sambot valentine's day. aku single. perlu ke di ulang? hahaha...

okey. i knew this Valentine's Day since i was in form 2. it's like a day for couple-couple yang ade la kat dunia ney. bagi boy that not really romantic won't remember this valentine's day sebab mereka terlalu sebok dengan benda laen seperti kerja-kerja yang melambak yang bos bagii. ataupun sebok dengan assignment yang perlu di submit tak lama lagi. so, they don't have time for such of thing. pssttt.. (berbisik) dieorang sayang kerja lagi dari korang. mintak break-up. hahakss... jahad aku ney. ;P
kalau dapat boy yang gentleman and romantic. oh myy.. bertuah laa korang. dapat bunga. paleng popular of course tak laen dan tak bukan roses en. sekuntum pon jadik laa. besar makna tu. because it means 'I LOVE YOU'. lagi bertuah kalau dapat makan candle light dinner. bagi yang da lama kenal di sunting pula pada haritu. romantik abes lahhh. hahaha.. over pulak aku.

actually for this year aku pon tak berape nak sedap kalau ade orang di luar sana nak sambut valentine with their lover on that night. kenapa tak sedap? oi. ta tengok calendar ke? pegi tengok sekarang. tau la kat calendar tu color pink dekat kotak nombor 14 tu lebih nyerlah dari warna kotak selepasnye kan? the day after valentine is Maulidur Rasul okey. ouh. dah lame tahu? bagus la. hihiee.. tapi boleh pulak korang nak berdua-duaan the night before the day? ergh... terok gile korang. agak-agak sikit yea..
huhuee.. tadi suke. nie kutuk lak yek? hahaha..

actually it's okey if u want to celebrate it even i know it's wrong in other side. (paham2 sendiri) tapi jangan melebih. kena hormat sikit la en. ta yah sampai larut2 malam. (bunyik macam mak nenek bebel lak.) na lama2 hari laen naa.. na lagi lama kawen teros. senang en? kau citer senang la cik kak. macam kawen tu kuarkan duet untuk mas kawen dgn hantaran je. dapat cik awek yang anak tunggal or the only perempuan dalam beradek paleng2 mak mentua nak khemah yang terpacak 4-5. baju kawen 2-3 pasang. kek 3-4 tingkat. uhh.. hahaha.. naseb la meke en.

anyway to couple yang merasa pasangannye memang ditakdirkan untuk dirinya tu.. yang memang akan kawen lah senang citer en. Happy Valentine's Day. the day is for both of you. enjoy the day. C:

p/s; ta de sape na bagi bunge ros ke? :'(
hahaha.. minta simpati lakk. =}