April 27, 2012

Berbasi-basi Results Semester Empat Aqilah Lala.

saya kan suka bebel. mana cukup space kat facebook tu nak habaq pasai result. nanti kena view more. 
tak best, tak best.








weehhhh... dua semester lepas aku tak pernah cerita pasal pointer aku sebab jatuh sikit demi sedikit. aku duduk diam je kat rumah lepas tengok result. orang tanya aku tak jawab. kalau jawab pun jawab gitu gitu jee. almaklumlah orang malu poiter rendah. 

bila orang cerita dia dapat yang ni A, yang ni B aku senyap lagi. 
kalau aku nak becerita pun bukan aku hengatt pun aku dapat apa untuk subjek apa. malas nak ingat sebab duk terkenang pointer sikit tu. sabar je lah. 


tapi semester ni Alhamdulillah....
lepas dah jatuh terluka berdarah, dapat juga bangun balik sendiri. :')

terlega hati lepas tension pukul 6 pagi tadi nak check result tapi tak ada email pun yang masuk. rasa macam nak jerit kekecewaan tak dapat tengok result. stress stress
lepas dapat tengok tu terus rasa macam nak jerit kegembiraan pulak. yess yess! =.='

mungkin pointer tak tinggi pun. jauh sangat pun nak dean. tapi bersyukur sangat sangat tak ada yang repeat. bahkan pointer tinggi sikit dari semester dua. tak tahu nak cakap macam mana. :')



minta maaf sangat sangat kalau saya sedikit takabur dengan apa yang saya dapat. 


April 24, 2012

Sebilik dan Sebaris dengan Perompak.

Duduk dalam bilik Yana dengan Ainy tengok sat cerita Korea sementara tunggu nasi masak kat bilik.

Farra : Weh Qila ada kat mana? kat uptown?
Ainy : A'ah ada kat uptown.

Entah kenapa muka Farra cemas pluss penat semacam.

Farra : Jom wehh join. Tolong kejap jommm.
Yana : Tolong apa?
Farra : Pergi kawad cam.
Lala : Kawad cam buat apa? Ada apa? Kenapaaa?
Farra : Nak cam perompak kedai. Jomlah wehh tolong. Polis ontheway datang sini kejap lagi dia nak 10 orang.
Yana : Ouh, ingat kawad kaki tuh. Macam best jee. Jom jom.


bunyi je macam best pergi kawad cam.
kita tak ada kena mengena tiba tiba nak pergi cam penjenayah. tak pelik ke? kata Polis tapi kenapa van yang datang tak ada logo Polis? pelik kan? dengan tak ada sorang pun yang pakai uniform polis dalam van tu. muka paciks tu pulak muka yang agaks scary. ini adalah lebih memelikkannn.

kalau tiba tiba kena culik tak ke terpampang tajuk muka surat depan surat khabar esok,




10 student hilang diculik.





confirm femess sebelum sempat ditemu ramah.
Zatty kata dia dah check barang abang dengan pacik tu memang pistol lencana semua original. Nana kata pakcik guard pun suruh pergi. eh. maksud saya Polis Bantuan pun kenal dengan orang Polis tu.

ada orang menjamin tu Polis tapi still tangan dah seramm sejuk neh.
kalau ni sindiket penculikan tak pun sindiket pencurian organ badan camner?
tak sempatlah pakai baju raya tahun ni. -.-'


sekali memang betul paciks paciks tu bawa pergi IPD.


rupanya bukan kitaorang yang pergi cam orang jahat, tapi kitaorang yang kena berlakon jadi orang jahat. cisss. ada ke suruh kami yang muka suci suci belaka ni pura pura jadi orang jahat duduk belakang cermin and suruh pemilik kedai cam siapa penjahat.

hellooowww..... muka baik ni tau. muka baik. muka suci. lagi murni.


lastly penjahat sebenar dapat di cam. kami bebas. wooo!
dah kata kami muka sucii.
degil.

April 23, 2012

12 Facts About Aqilah Lala.



01. Selesa bergurau lawak buduss dalam text/penulisan. Face to face? Selalu fail. Orang ingat saya serious.
02. Kawan lelaki tak ramai. Yang rapattt? Tak ada. Untunglah boyfriend saya. -.-'
03. Tak pandai decide. Sebab tu suka tanya pendapat orang lain.
04. Takut memberi reaction yang lebih.
05. Tak pernah merancang. Dululah.. sekarang baru terhegeh hegeh macam siput.
06. Suka bercerita dan membebel.
07. Suka kepada pendengar yang setia. Synchronise dengan nombor 6. :P
08. Power mata saya 500 kedua dua belah. Tak boleh lawan kannnn.
09. Dinding hati saya nipis. Saya tersangad sensitipp. aww~ menyampah. tapi suka berlagak tough.
10. Suka pada high heels tapi tak boleh memakainya sebab ketinggian yang tinggi dari kawan lain.
11. Kadang suka bagi ayat yang ada seribu makna. aceceehh.. macam ayat bawah ni.
12. Saya selalu terlupa. Tolong selalu ingatkan saya. >.<

dah cukup. banyak sangat. bosan orang baca.
lagi 12 sambung lain kali. :)





Dulu dan sikalang. 
macam sama je. orang kata lain. 
muka matured kott. HAHAHA :DD

April 19, 2012

Benda Paling Tak Suka Sampai Bertukar Menjadi Pengganas.

bila dapat soalan, benda yang paling aku tak suka. aku fikir panjang.





. . . .


. . .


. .


.




macam tak ada.
tapi harini baru teringat benda tu. benda yang paling aku tak sukaa sekali. benda yang paling benci sangat sangat. bencinya tahap kalau dah kena tu rasa nak menjerit kuat kuat dan mengamuk persis HULK.

iaituu...



aku tak suka bila kena baling tepung.


benda paling pantang sekali.
first time kena masa birthday sendiri. tak kan nak mengamuk. beralah je lah. yang buat tu kawan kawan baru dan saya sayang mereka masa tu. :)  *muka suci
tapi sekarang kalau kena memang siapp lah. merajuk kunci pintu aku. MUAHAHAHA :D



macam mana boleh timbul soal ni tiba tiba?
sebab harini Hari Jadi Nor Farhana Baharudin. :)




HAPPY BIRTHDAY NANA! :) 


Tak ada bajet nak beli cake.
Anggap lah cupcake yang Puan Afni bagi macam cake bday.
>.<



asalnya cuma nak menonton je adegan diaorang baling baling tepung. duduk diam comel comel je dalam kereta. ahakss. ;D comel sangatlah kan?
tak mungkinlah dia nak baling tepung dalam kereta milik orang lain.
sekali hamekk! dia peduli hape. aku dah kena. elok je ayu pakai baju kurung tapi berbedakkan tepung pula.

alang alang tu sebab aku pun cam terbengang so bersekutulah dengan ketua idea, Farah yang juga rakan karibnya untuk merampas tepung dari tangan Nor Farhana dan mandikan dia dengan tepung.

Puass hati gua!

sedih.
saya tak pernah seganas itu.


HAHAHA XD
okay bye.
Assalamualaikum. :)

April 18, 2012

Dapat suka dari jauh cukuplah. :D

tak merancang pun untuk menulis lebih dari satu entry hari ni tapi lepas tengok cerita Impian Raya Emelyn tiba tiba terdetik hati dahku untuk menulis sesuatu disini. >.<

yea saya tahu itu cerita bersiri raya tahun lepas. almaklumlah tinggal jauh dari rumah tak dapat tengok tv. :(
saya tahu saya ketinggalan, terlambat.



sebab tu



saya.....




habis tengok kesemua episod dia hari ni. 



YEAYYY! XD



maaf maaf. tiada apa yang perlu dibanggakan pun cuma terasa seronok sebab cerita dia yang tergedik gedik manja itu  menyampahkan plusss best. :D






Emelyn reminds me to myself yang pernah suka seseorang dari jauh. awww~ XD
sangat sweet! :)  rasanya lebih bahagia suka dari jauh dari budak sekarang yang tak habis habis update status sakit hati putus cinta putus couple.

ommaiii... zaman kanak kanak anda sangat tak menyeronokkan.



kepada adik adik yeaa..akak nak nasehat sikit neh. toksah kejar sangat cinta sekarang. korang budak lagi kot. kawan kawan then suka macam tu, macam tu je cukuplah.
cuba pandang depan dan lihat..

jauhhhhh...... lagi perjalanan adik.

okay boleh ambil baldi dan wek wekk sekarang.
tahulah saya tak ada ciri ciri nak jadi penceramah bebas. ciss.


7 tahun Emelyn menunggu Akil. saya tak sehebat Emelyn.
saya dapat tunggu 4 tahun je. acecehhh..LOL   XP

okay tutup cerita. bye. :)

Journal 18 April 2012 : Sentuh buku atau laptop?

Karena line yang saban hari semakin lambat dan lembap jadi semakin semalas malasnya nak online.
adakah ini petanda yang baik? mungkinkah Aqilah lebih banyak menyentuh buku dari laptop nya? jeng jeng jengg *mata bersinar sinar dengan penuh harapan.


ouuh TIDAK. ahakss. *sambil tersenyum sinis

aku lebih memilih untuk memegang laptop dan tengok movie.
kadang boleh tahan satu hari tu sampai empat, lima cerita. sedangkan kalau kat rumah tu boleh tahan tengok tv dari pagi sampai ke malam tukar tukar channel. toksah cerita lah kalau dengan laptop yang tinggal pilih nak cerita apa.
nanti tebalkan muka tersengih kambeng pergi bilik kawan mintak movie. ngehehehe ;D

nak tengok you tube susah. nak stalk facebook pun susah.. eh. saya dah tak stalk orang pun dah lah. saya kan sedang mencuba untuk menjadi budak yang baik.  :)

HAHAHA :D
ouh puhleaaseee. umur dah dua puluh ada hati nak dipanggil budak lagi. ;P
berjaya sangat ke nak jadi baik tu? aaa...TAK.

maaf. sekadar propaganda semata mata. :)


menjadi stalker tu jahat ke? bergantung kepada niat. kot. XP



Rindu nak borakborak dengan sepupu. :)



eh. ada orang ketuk pintu nak bagi movie.
terima kasihh Faz! ;DD

bye nak tengok movie.
terima kasih menyinggahkan mata anda di setiap huruf dan membacanya sehingga menjadi karangan.
Assalamualaikum. :)



April 15, 2012

Pusing Ipoh dengan Tersayang. :)

Assalamualaikum.


Lepas kebosanan seminggu kelas asyik batal akhirnya dapat berseronok sikit dengan family dekat Ipoh. 
maybe masa yang kitaorang spent sangat sangatlah singkat but at least I have someone that can make me laugh, someone yang boleh dengar mulut aku bercakap tak henti macam sesat, tak jumpa penutupnya. -,-' someone for me to talk and gossip. theres no other people that is perfect for me as my family. 
rindu sudaa dengan mereka.  :')


I thought mama nak pergi mandi pantai ke or pergi tidur kat Cameron Highland ke. tapi rupanya bermalam dekat Ipoh. 

the best part is semua tempat tempat yang jadi tarikan orang luar untuk datang ke Ipoh memang keliling dengan hotel yang kitaorang tinggal. bertuahnya terasa. ;D 
so, instead of buang minyak kereta untuk pusing Ipoh, kitaorang jalan kaki je. kan sihat macam tu. 
ceth, tak payah poyo sangatlah en. ;P



D Eastern Hotel




petang tu tak tahu nak buat apa so jalanlah 1km pergi Ipoh Parade tengok wayang. sebelum ni tak tahu pun kat Ipoh Parade tu ada wayang sebab sebelum ni tengok wayang kat Jusco je. -.-' 
kitaorang tengok Battleship. guess what. 



BATTLESHIP IS DA' BEST!!!





teruja gila tengok. rasa macam nak tengok sekali lagi pun ada. ;D
habis tengok wayang terus pergi Gerbang Malam. pergi terlalu awal so tempatnya pun belum meriah sangat lagi. 




malam tu pergi lagi Gerbang Malam berdua dengan Haziq. dia dengan camera dia dan aku jadi modelnya. eh. cukup ke qualification tu nak jadi model? hahaha :DD 
tak lah. aku just cuci mata je kat situ.






the next morning pergi Pasar Karat. kat situ memang banyak barang antik. but most of it penuh dengan barang barang yang aku tak rasa boleh pakai lagi. antik tu antiklah kan. tapi barang yang tak boleh pakai tu I mean, barang yang bukan antik yang tak boleh guna. kenapalah nak jual jugak. =.='

tengahhari check out and terus balik kampus menjalani hari hari biasa sebagai student intersesi yang di kampusnya cuma ada satu tempat makan yang dibuka. kebanyakan masa makan, perut di isi dengan makanan yang tak berapa sihat. kebanyakan masa hanya duduk di dalam bilik tengok movie dan movie dan movie. 

sedihnya perenggan akhir ni. sobs sobss.
 XD





April 13, 2012

First Week of Intersession. | Vlog 1

Hello, hello and hai!

aaa..mana salam kau wahai Aqilah?

Assalamualaikum. :)


sudah masuk hari ke enam pun kat sini sebagai student semester ke empat separuh. hahaha nama nak pelik je.
minggu pertama macam biasalah dengan masalah jadual bertindih. next week again jadual akan bertukar buat kali ke empat if I'm not mistaken. kalau semester biasa tak kisah sebab ada 3 bulan waktu belajar. kelas batal boleh hooray tersengih sengih lagi.
ni tak sampai sebulan pun kena belajar and kelas yang batal kena ganti. -,-
but it's okay. manusia selalu careless. saya pun manusia juga. :)



staying all alone dalam bilik is not that bad. baru rasa berbaloi sikit duit yang dibayar untuk bilik ni. hehe ;P
rasa nak cat bilik ni warna pink lah. ahha! itu melampau.

kalau ada roommates pun sebelum ni masing masing buat kerja sendiri. kadang tu gossip sakan, borak borak. but most of the time memang buat kerja sendiri. so, not much different when I have no roommates.

computer student memang have no life ke? eh? *tibatiba  :D


terasa berbelah belah terbahagi bahagi nak letak video ni. tapi lastly beralah jugee lah.
video tak ada apa apa pun. toksah tengok lah. tak do po yang sewonok pungg.
nak introduce bilik yang saya duduki seorang diri ini sahaja.


maaf sebab visual sangat tidak clear.
kalauss senang sila tonton yea bapak bapak ibuk ibuk. >.<



ignore sahajaa muka suci itu.  :)

April 9, 2012

Arak Haram. Tak Tahu?

lepas tengok a few pictures of my 'friends' aku jadi tertanya tanya. aku yang anti sosial atau mereka yang terlebih bersosial? HAHAHA :D 

yang membaca kalau anda terasa. 

pleaseeee,



DO. FEEL. OFFENDED.





teringat masa tingkatan 1 kot. ada assignment untuk subject seni. kena tampal macam macam logo dekat kertas lukisan and sebab saya tersangat nerd yang nerddd, got it? aku tak sengaja tampal logo botol arak. bila cikgu tunjuk kat semua orang, semua buat bunyi 


"woooooo!!!"





konon macam wow qila, gila dasat kau tampal logo arak. aku tingkatan satu and I am NERD kot masa tu. tak tahu tu logo brand arak.
tapi bila dah besar ni, dah tahu arak tu segala bagai dan dah tahu banyak hukum tak mungkin aku nak jejak tempat yang dipenuhi dengan ARAK.


eh, gila skema kau dari dulu sampai sekarang qila macam kau teror sangadd bab agama ni.





aku tak hebad pon dalam agama tapi kalau dah tahu HARAM buat apa nak dekat dekat dengan benda tuhh? memang kau tak minum tapi kau dah masuk pun lembah dia. macam restoran yang jual khinzir. kau masuk ke restoran yang jual khinzir tapi kau nak makan benda lain? 
macam tak ada tempat lain nak chill out. 

dan lagi satu, cukuplah keluar malam berpeluk sakan dengan lelaki. kau tu perempuan. 

tak payah nak tunjuk sangat pergaulan terlebih bebas tu. 


tak mention any names kat sini sebab tak nak bagi malu. nak kasi bukak mata kau tu je. itu pun kalau kau bacalah kan. HAHAHH




now I can see one of the hikmah not to be friend with HIM. 


Menyesal Buat SPM Bersungguh-sungguh.

banyak desas desus mengatakan terlalu berusaha untuk dapat straight A's for your SPM examination will make you to have a regret feelings in future.

is it right? or it's totally wrong???


aku bukan budak yang masuk kategori itu pun so I don't know how the feelings.






haritu pun aku ada terdengar kawan aku sendiri cakap dia macam menyesal sebab study bagai nak pengsan masa SPM yang bila dah besau besau belaka sekarang neh, tak dapat nak praktik langsung benda yang di belajar tu macam Add Maths.

those things reminds me to what my lecturer said,

"Kenapa sekolah menengah tak ada subject yang boleh dipraktikkan bila dah habis sekolah macam subject belajar memandu."

aku pun macam, yo tak yo jugokk. semua pelajar bila habis sekolah mesti akan ambil lesen untuk memudahkan diaorang in future nanti.


dan mostly apa yang belajar kat sekolah tu mesti end up dekat kertas and after that lupa sebab tak boleh nak praktikkan dalam kehidupan seharian.

even though SPM nampak macam tak penting tapi dengan SPM lah tiket untuk sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi.


*   *   *


aku macam mana?

aku masa SPM dapat result memang ala kadar sebab study pun ala kadar.

mereka kata mereka menyesal buat SPM separuh nak mati sampai ada yang macam nak bunuh diri dan aku pulak kalau dapat memang nak repeat SPM tu sebab nak dibandingkan dengan apa yang aku tengah belajar sekarang.... SPM is nothing. kalau rajin lebih sikit mesti banyak A lagi boleh dapat.

SPM macam level yang setiap dari kita kena lalui sama macam UPSR and PMR. tak ada yang tak betul dengan peperiksaan besar ni. cuma cara student yang menghadapinya dan yang palingg penting sekali cara orang sekeliling yang judge. cara parents judging their children.


by the way, public. boleh tak stop asking others children macam ni,



"Anak hang dapat berapa A???"




grrrr..




p/s: buat paper SPM tahun tahun lepas Insya'Allah boleh buat.



April 8, 2012

Malang Menyeronokkan. Ini bilik, siapa punya?

tak tahulah nak kategorikan situasi yang duk menimpa ni sebagai sesuatu yang malang atau pun sesuatu yang menyeronokkan.



.    .   .



tengah ontheway nak pergi kampus mulalah contact kawan yang supposed to be my roommates for this semester but then he said, eh. did i wrote 'he'? hahaha joking joking. ;P  
she. she said that the room is already full. selamatlah kan aku tanya. kalau tak memang terbengang pluss terkejut time angkat barang masa masuk bilik tu jugak. 
so, nevermind..


operasi tanya bertanya, mesej dan me-reply pun bermula. adalah 2, 3 orang offer but then aku yang macam aaa... tengoklah keadaan bila dah sampai nanti.


sampai kampus cari bilik kosong. settle. tak perlu fikir panjang, tak perlu pening kepala.
lepas angkat barang, keluar kejap. beli barang yang tak ada. bila dah sampai kat bilik balik, tengok ada orang lain pulak yang masuk. 

okay. 
sabar..sabarrr....

bila tanya dia kata pejabat buka untuk daftar kolej. 

wah! bagus. haritu orang pejabat tu kata pejabat tak bukak hari cuti. hahaha...rasa macam nak membebel jee. =.='  tak pasal pasal dituduh aku ni menyampaikan maklumat tak tepat. tibatiba rasa nak nangis sambil membebel. HAHA XP


masa daftar, control balik perahsaan tu, cari bilik kosong dekat senarai bilik and wallaaahhh! siap! 

sekarang ni duduk sorang sorang ni terasa macam,




BILIK INI AKU YANG PUNYA!




muahahaha :D over betol.

April 6, 2012

Yesterday Journal & Maafkan Aku Song Cover.






Semalam macam biasa melakukan perkara yang biasa dilakukan setiap sebulan sekali. terlalu biasa a.k.a. bosan buat sampai rasa nak minta tolong mama cakapkan kat doktor. nak stop pergi hospital. boleh? -,-'

tapi yang seronoknya bila keluar pergi hospital lepastu mesti dapat makan macam macam. XD



bila dah balik dari hospital, kemas baju pluss barang untuk dibawa balik kampus. kenapa dah nak balik kampus? almaklumlah, saya cuti tak lama macam orang lain. orang lain sampai bosan duk rumah, aku pulak tak sempat nak bosan dah kena balik kampus. hahaha buat cerita sedih pulak kan..
bosan bosan tengah kemas barang, kacau kuceng boncit macam tuannya ni tidur.
mana tak boncit. asyik tidurr je dari tadi. bila kena kacau, dia ngiau ngiau.
marahlah tu kononnya kena kacau tido. lepas dah ngiau, tidur balik. bila dah bangun, mengeliat lepastu dia ngesot ngesot je, pemalas nak bangun. mak aihhh.. tak sangka kuceng aku macam tu. =.='


tak banyak benda nak update. but I've make a new video. video cover.
janganlah terkejut yea bila dengar suara saya yang sedap ini. ngehehehehh  :)


April 5, 2012

Sambal Goreng Jawa!

Tiap tiap hari kena fikir nak masak apa untuk makan tengah hari. asal dah siap je masak untuk lauk haritu, kena pula fikir lauk apa untuk esok.
waduh, waduhh..

Jadinya pagi tadi bila abah suruh goreng tempe. lepas tu baru dapat idea nak masak apa. >.<



Sambal Goreng Tempe

siapa orang jawa yang tak suka makan tempe jangan tergedik gedik nak mengaku Jawa. HAHAHA :D
yang asal nun jauh nak dekat siam pun boleh terjebak ketagihan tempe apatah lagi orang Jawa kan.

makan sambal goreng ni hari hari sumpah tak jemu!
tapi tadi buat langsung tak ingat resepi nenek so cari je lah kat internet. nanti balik kampung kena catat semua nenek punya resepi. mungkin kemudian boleh pula buat blog resepi NekYam kan kannn? >.< rindu pulak kat nenek. :')


buat ni memang terlebih dari senang. cuma kena rajin sikit lah sebab kena goreng satu persatu. ini resepinya,






Bahan-bahan:

  • Tempe (dipotong nipis dan digoreng)
  • Ubi kentang (dipotong nipis, kecil dan digoreng)
  • Kacang buncis/panjang (dihiris nipis)
  • Cili merah (dipotong nipis)
  • Suhun dan pucuk (direndam, dipotong sederhana)
  • Udang kering/ikan bilis (dikisar)
  • 2 biji bawang besar (dikisar)
  • 3 ulas bawang putih (dikisar)
  • cili kering (dikisar) kalau nak pedas lebihkan
  • Santan
  • Garam dan gula secukup rasa
  • Sedikit kicap manis
  • Sedikit air asam jawa
  • Minyak masak untuk menumis


Cara-cara:

  • Panaskan minyak dan tumis bahan kisar hingga naik bau, goreng sehingga garing
  • Masukkan pula, air asam jawa, garam, gula dan kicap manis. Gaul rata
  • Masukkan santan sikit demi sedikit ikut suka rasa. Kalau tak nak pun tak apa sebab santan untuk melemakkan rasanya sahaja.
  • Akhir sekali, masukkan tempe, ubi kentang, kacang buncis, suhun dan pucuk. Gaul rata. Masak sehingga kering
  • Sedia untuk dihidangkan. :)


Itu sahaja segmen masak memasak kita harini okay.
Assalamualaikum. :)

April 4, 2012

Place for me to express everything.

Tengah syok sakan baca kawan satu sekolah punya blogg yang tersangatlah aku faham keadaan dia dan feeling dia tu sampai kat aku, tiba tiba lah pulak kan dengar lagu Adele, Someone Like You.
Wahh, feeling habes macam feeling bila tengah makan soto dengan bergedil, sebab lagu dengan entry memang lebih dari sesuai! XD


kalaulah dapat type entry macam tu panjang berjela memang puas gila. but since I already know who will read my blog so I just can wrote entry yang bertapis je. tak best langsong.


itulah gunanya the second blog which only a few who know about it.
kat situ I can throw and said everything that I want. tak ada tapis tapis kat situ. itu yang paling menyeronokkan. :)
seronok sebab I sound more like who I am.


masa sekolah menengah memang sangat suka tulis kat diari everything yang jadi. lagi lagi when it comes to things yang menyakitkan hati, happy, marah dan menyedihkan.
masa tu sebab blog ni ada lah juga viewer yang aku rasa macam segan aku nak mereka baca semua tu so I just wrote it on my Diari. :)




dari kecil aku memang tak reti nak meluahkan rasa yang bersarang sarang dalam hati neh. selalu simpan je. lepastu tulislah dalam diari rasa bengang tahap bangang segala tu.

bila tengah sedih tu sambil tulis nanges nanges habis terkeluar air mata + hingus.
bila tengah happy tulis sambil tersengih sorang sorang.
bila tengah marah habis semua ayat terkeluar.

tolonglah cakap korang pun sama begitu. tak elok tipuu. ;P bila dah besauu sikit dah ada orang yang boleh untuk luahkan segala. tapi lepas tu everything back to the time where I wrote everything that I feel, time where I always talking with myself.
weh, lagi sikit je tu nak jadi orang sakit jiwa. Ahha! I'm just kidding. :D




errr...Nero, kucing yang kononnya pakwe aku tu terlebih gedik manja pulak bila aku cuti ni. -_______-'
anyway, thanks to read this dan salam. :)


April 3, 2012





You said you want to lend me your shoulder if I'm crying.








April 2, 2012

Aku terlupa.

I already lost the real you on 14 August 200*. our first fight. I forgot about that.
masa tu selalu saja sakit hati.
after that, ingat everything will be fine till bila bila. tapi lupa, kalau dah sekali terjadi mesti berulang lagi.
macam manalah boleh lupa.

dah berubah banyak dah. kalau banyak benda dah berubah, kegemaraan dah berubah, letaknya aku pun mesti lah akan berubah. kenapalah aku terlupa.


aku perasan.
cuma aku diam.
kalau aku tak diam, aku banyak berkata mesti tak jadi sampai macam ni kan.
aku cuma...
terlupa.





Jemput Cicot yang demam.

Yea saya dah balik. :)
Ingat bila mama jemput dari kolej, bolehlah tidur sambil berdengkur sepuasnyaaa dalam kereta sebab malam tu dah bersengkang mata study, kononnya. ;P sekali, mama yang berdengkur, aku yang drive. Yessss! saya suka itu.



tadi jemput adik yang paling kecil dari sekolah sebab dia demam. sian diaa. jadi kakaknya yang tersangat baik hati ni pun pergilah sekolah dia. minyak habis, so isilah dulu of course. melainkan nak exercise tolak kereta, tak perlulah isikan? -,-

mula mula cari dulu kelas dia. dah tahu dah confirm kelas dia bukan aras bawah. pergi aras 1, nampak budak lelaki jalan kat tangga. tanya dia kelas darjah 3 kat mana. kat atas.
dengan cuaca yang agak panas hari ini, satu persatu dahku menyuson langkah. ewah wahhh. dah macam nak tulis novel pulak.
sampai tingkat 2 nampak dua orang budak lelaki ni tengok aku, tersengih sengih macam kerang busuk. ngehehehh.. ;P tanya pulak dia, rupanya kelas Cicot tingkat atas sekali. okay. tak perlu jogging kalau selalu macam ni. bila dah jumpa kelasnya, cikgu dia kata dia ada kat bilik guru tingkat bawah kat hujung sekali. O.o  ottoke???

memang exercise betul harini.
agak agak dah turun berapa gram lah yea? harharharr :D


dannn juga, tadi ternampaklah pula seseorang. :)
selamat tak jadi nak jenguk budak budak kat tempat kerja dulu. kalau pergi tadi mesti terjumpa dia. dengan keadaan aku yang agak serabai dan tak terurus sebab rushing tadi tidaklah mungkin aku nak terjumpa dengan dia. nehi, nehiii.

bytheway, number aku tak boleh nak call or text sesiapa. tapi kalau nak terima text or call orang lain boleh. tak tahulah apa masalahnya. sedih jee.




Nampak tak muka terpaksa senyum tu sebab penad. -,-



untuk harini itu je kot. anyway I'm glad to be home! walaupun kena buat kerja rumah. -_________-'
kepada yang cuti 2 bulan have fun lah yea. saya amat jeles sebab saya cuti sekerjappp je.
okaylah, bye.
terima kasih atas kesudian membaca dari awal hingga scha. eh? hahaha :D
Assalamualaikum. :)